2013-02-06 12:30:05
Φωτογραφία για Ο Λίνεν προτιμά τα «κιτρινόμαυρα»!
Ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε για την δυσκολότερη αποστολή της καριέρας του τονίζοντας ότι προτιμά τα κιτρινόμαυρα από τα ερυθρόλευκα. Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας του Μιχάλη Παυλή, αλλά και στον Κατίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έβαλντ Λίνεν στην ΟΠΑΠ TV:

Η νίκη με τον Πανιώνιο σημαίνει και παραμονή; "Όχι ακόμη. Εχουμε δέκα ματς από τα οποία τα έξι είναι έδρας και τα τέσσερα εντός και μακριά από το γήπεδό μας έχουμε μόλις μία νίκη και μια ισοπαλία. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το τέλος. Υπάρχουν πολλά και δύσκολα ματς, τόσο εντός έδρας, όπως με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, όσο και εκτός όπως με τον Ολυμπιακό."

Αν τον φοβίζει ιδιαίτερα κάποιο από τα ντέρμπι που έχει να δώσει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος; "Ολος ο κόσμος στέκεται σε αυτά τα ματς, αλλά δεν είναι σημαντικά μόνο αυτά τα ματς. Δεν θα πετύχουμε το στόχο μας αν τα δώσουμε όλα μόνο σε ένα ματς, π.χ. απέναντι στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια δεν συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς με τους άλλους αντιπάλους. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να προσπαθούμε σε όλα τα ματς."


Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ αποτελεί την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας σας; "Ναι, έτσι νομίζω. Συνολικά όσα βιώνουμε στην ΑΕΚ δεν τα έχω ξαναζήσει και δεν μιλώ μόνο αγωνιστικά, αλλά συνολικά η εικόνα του συλλόγου. Είναι γεγονός ότι χωρίς την παρουσία επενδυτή είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει η ομάδα."

Ο Μιχάλης Παυλής, αποκάλυψε πρόσφατα το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Τι ψυχικά αποθέματα πρέπει να έχεις για να το κάνεις αυτό, αλλά και να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο; "Πολύ σοβαρή κατάσταση για τον Μιχάλη. Η ζωή είναι για όλους μας ότι πιο σημαντικό έχουμε. Είναι εντυπωσιακό ότι το ξεπέρασε. Σαφέστατα και δεν συγκρίνονται αυτά τα προβλήματα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ομάδα. Όταν μιλάμε για ζήτημα ζωής και θανάτου τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό. Είναι πολύ θετικό ότι ο Μιχάλης το άφησε πίσω και ενδεχομένως να παλεύει πάρα πολύ για να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο."

Για το μέλλον του και αν θέλει να συνεχίσει σε κάποιον σύλλογο ή ακόμη και στην εθνική; "Για το μέλλον όλα είναι ανοιχτά. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα. Σίγουρα μου αρέσει στην Ελλάδα."

Για αυτή τη βελτίωση έχουν παίξει ρόλο οι μεταγραφές ή είναι συνδυασμός και άλλων πραγμάτων; "Εχουμε ξαναπεί ότι η ΑΕΚ εφέτος περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο. Γίνεται όμως μια συστηματική ομαδική προσπάθεια για να βελτιωθεί και έχει φέρει αποτελέσματα. Για μένα που ζω καθημερινά τους παίκτες ήξερα ότι ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούμε καλύτεροι. Σίγουρα, η απόκτηση των τριών παικτών (σ.σ. Μητρόπουλος, Πετρόπουλος, Τσουμάνγκας), αλλά και το γεγονός ότι ο Ρίκκα έχει επανέλθει σε πολύ καλή κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μας έχει βοηθήσει στο να αλλάξουμε το σύστημά μας και να έλθουν οι νίκες και τα θετικά αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι ένας κύκλος όταν κερδίζεις έχεις καλύτερη ψυχολογία και είναι όλα καλύτερα."

Εχετε δουλέψει σε τρεις ελληνικές ομάδες, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Με ποια από τις τρεις έχετε καλύτερο συναισθηματικό δέσιμο: "Ο Πανιώνιος ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Εμεινα πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της δουλειάς και έφυγα όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να ανέβει άλλο επίπεδο. Την πορεία μου στον Ολυμπιακό δεν την μετράω. Ηταν περίεργη κατάσταση. Ανέλαβα αργά την ομάδα η οποία είχε μείνει χωρίς τίτλο και έπρεπε μέσα σε τρεις εβδομάδες να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ΑΕΚ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα έτρεφα μια συμπάθεια στην συγκεκριμένη ομάδα. Την παρακολουθούσα. Και ξέρετε κάτι μου αρέσουν περισσότερο τα κιτρινόμαυρα, από τα ερυθρόλευκα και τα κυανέρυθρα. Μόνο όσον αφορά τις πολιτικές μου πεποιθήσεις έχω μια τάση προς το κόκκινο."

Θα πανηγυρίσετε μια πιθανή νίκη στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού περισσότερο αν την πετύχετε εφέτος; "Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκη. Εγώ δεν κοιτώ πίσω με θυμό, δεν σκέφτομαι έτσι. Η νίκη προσφέρει πάντα 3 πόντους όπου κι αν επιτευχθεί. Και στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι μόνο οι τρεις βαθμοί."

Το 2007 κατακτήσατε τον τίτλο του καλύτερου ξένου προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα εφέτος θέλετε να κατακτήσετε αυτόν του καλύτερου "διασώστη"; "Μακάρι να τα καταφέρουμε, θα το εκτιμούσα πολύ…"

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ