2013-02-06 12:17:13
Φωτογραφία για Το βαθύ αυτί της Άγκυρας στα χέρια της ΜΙΤ απέναντι από τη Χίο
Στη διάθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) βρίσκεται το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί το «βαθύ αυτί» της Τουρκίας.

Είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα. Μπορεί να κρυφακούσει όλους τους ηλεκτρονικούς μας ψιθύρους και να καταγράψει όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail). Επί της ουσίας κάθε είδους ηλεκτρονική επικοινωνία μπορεί να παρακολουθηθεί.

Το σύστημα του τουρκικού Echelon, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ εγκαταστάθηκε στο Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο. Πρόκειται για μία τεράστια γκρι μπάλα που δεσπόζει στα παράλια της Σμύρνης και η οποία παραχωρήθηκε στη ΜΙΤ με εντολή του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

(Nτοκουμέντο: Η γκρι κατασκοπευτική «μπάλα»

Το σύστημα παρακολούθησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συνομιλιών περιλαμβάνει ένα δίκτυο σταθμών υποκλοπής, δορυφόρους παρακολούθησης, επίγεια δίκτυα τηλεπικοινωνιών και άλλες ασύρματες επικοινωνίες – όλα οργανικά συνδεδεμένα μεταξύ τους.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, τα επίγεια συστήματα που λαμβάνουν πληροφορίες από την κατασκοπευτική «μπάλα» έχουν εγκατασταθεί σε 13 βάσεις στην τουρκική επικράτεια και καλύπτουν τις βαλκανικές χώρες, την Ελλάδα και το αρχιπέλαγος του Αιγαίου, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα δίκτυο υποκλοπής τηλεπικοινωνιών, που μπορεί να συλλαμβάνει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις από σταθερά ή κινητά τηλέφωνα, δορυφορικές επικοινωνίες, ασύρματες μεταδόσεις και να αποθηκεύει τις «ενδιαφέρουσες» πληροφορίες που περιέχουν όλα αυτά τα μηνύματα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

http://www.zougla.gr/kosmos/article/to-va8i-afti-tis-agias-sta-xeria-tis-mit 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ