2013-02-06 11:39:03
Φωτογραφία για Σωστοί συνδυασμοί αυξάνουν τη διάθεση-Σεροντονίνη
Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που σχηματίζεται στον οργανισμό Αφού καταναλωθούν υδατάνθρακες, μεταβολίζονται και απελευθερώνεται ινσουλίνη, η οποία δρα στο αμινοξύ τρυπτοφάνη ώστε αυτή να περάσει στον εγκέφαλο που εκεί αλληλεπιδρά με την βιταμίνη β6 και έτσι παράγεται η σεροτονίνη.

Το σημαντικότερο για αυτήν είναι ότι όταν παράγεται σε κάθε γεύμα δίνει στον οργανισμό μια αίσθηση ευχαρίστησης, ικανοποίησης και γενικότερα αυξάνεται η διάθεση με διάρκεια έως και 6 ώρες.

Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό χρειάζονται σωστοί συνδυασμοί στα κυρίως γεύματα, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Επομένως χρειαζόμαστε:

1.υδατάνθρακες, όπως ψωμί, δημητριακά, ρύζι ή παξιμάδι,

2.οι οποίοι πρέπει να είναι σύνθετοι δηλαδή από κριθάρι, σίκαλη, ολικής άλεσης ή γενικότερα να περιέχουν το σπόρο με όλο το φύτρο αφού εκεί "κρύβεται" η βιταμίνη Β6.

3. Τέλος, χρειαζόμαστε το αμινοξύ τρυπτοφάνη που εμπεριέχετε σε πολλές τροφές όπως κοτόπουλο, σολωμό , αυγό, σόγια, γαλοπούλα, αρνί, σε μερικά λαχανικά με πλούσια πηγή το σπανάκι, στους ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα, στα όσπρια κ.ά.

Συνδυάζοντας ένα τρόφιμο από την κάθε ομάδα δημιουργείτε μια "τριάδα", από την οποία παράγεται σεροτονίνη που κάνει τον οργανισμό να έχει μεγάλη ψυχική ευεξία.
dietplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ