2013-02-05 23:32:51
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ... «ΖΗΜΙΕΣ» Η UEFA
Μετά τις προειδοποιήσεις σε Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν για το καθεστώς κάτω από το οποίο γίνονται οι χορηγίες στις δυο ομάδες, σε σχέση και με τους κανονισμούς του «Financial Fair Play» η UEFA ανακοίνωσε τον απολογισμό του συγκεκριμένου προγράμματος για το 2011! Κάνοντας γνωστή την εικόνα 670 ομάδων που ανήκουν στις 53 εθνικές ομοσπονδίες της UEFA και οφείλουν να ακολουθήσουν τους συγκεκριμένους κανονισμούς Όπως ανακοίνωσε η UEFA την περίοδο 2007/11 τα έξοδα των ομάδων για μισθούς και συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 38%. Συνολικά οι σύλλογοι έδωσαν 8,6 δις ευρώ.

Κάνοντας σύγκριση με το 2007, ημερομηνία που το συνολικό κόστος συμβολαίων και μεταγραφών βρισκόταν στο 62%, το παραπάνω διάστημα ανέβηκε στα 71% των εσόδων των ομάδων! Πρόκειται για αύξηση που έχει προκαλέσει ανησυχία στα κλιμάκια της UEFA Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η UEFA, το διάστημα 2007/11 οι ζημιές των 10 ομάδων, που έχουν τα μεγαλύτερα ελλείμματα αυξήθηκαν κατά 260 εκ. ευρώ... Είναι χαρακτηριστικό ότι ζημιές στα οικονομικά μεγέθη είχαν και οι ομάδες που βρίσκονταν στις θέσεις 11-30.

Ο Μισέλ Πλατινί τόνισε για μια ακόμα φορά ότι πρόθεσή της UEFA να εφαρμόσει τους κανονισμούς του «Financial Fair Play» χωρίς αποκλείσεις και διαχωρισμούς... Ανέφερε πάντως ότι η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, σημειώθηκε στην διάρκεια μίας χρονιάς, κατά την διάρκεια της οποίας το σύνολο των εσόδων των ομάδων αυξήθηκε κατά 24% και έφθασε τα 13,2 δις €.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ