2013-02-05 14:44:04
Φωτογραφία για Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Στις 31/1 δόθηκε στην δημοσιότητα το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" από το Υπουργείο Παιδείας. Ένα σχέδιο το οποίο επιτίθεται απρόκλητα στο ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Υπουργός λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά και πλήττει πάνω από 15.000 φοιτητές.

Ο εξορθολογισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν ζητούμενο των τελευταίων ετών, όμως παρατηρούμε συγχωνεύσεις τμημάτων με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί τι τελειόφοιτος θα προκύψει από ένα νέο τμήμα όπου έχουν ενωθεί τέσσερις εντελώς διαφορετικές σχολές (Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίας Διαφήμισης, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Διοίκησης επιχειρήσεων) .

Σαν Φοιτητής και μέλος της σπουδαστικής κοινότητας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ μου έχουν δημιουργηθεί κάποια εύλογα ερωτήματα. Τί κοινό έχω εγώ ως Τεχνολόγος Γεωπόνος με τα τμήματα που καλούμε να συγχωνευτώ?? Για ποιό λόγο 3 καλά οργανωμένα, δομημένα και καταρτισμένα με τον απαραίτητο μαθησιακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό τμήματα, να μεταφερθούν στις Σέρρες ενώ θα μπορούσε αυτό το ένα και με λιγοστούς φοιτητές τμήμα να έρθει σε εμάς. Και αν ήταν εύκολο να μου απαντήσετε τί θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των υπό συγχώνευση σχολών καθώς και ως τι τελικά θα αποφοιτήσω?? Γεωπόνος κάτι που επέλεξα εγώ ή κάτι που θα επιλέξουν κάποιοι άλλοι για εμένα??


Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε περαιτέρω ερωτήσεις, όπως πώς θα αντιμετωπίσουν τα νέα οικονομικά δεδομένα όλες αυτές οι οικογένειες που θέλουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Τους αναγκάζουν να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις ,να νοικιάσουν σπίτια χωρίς να υπάρχει μέριμνα αν αυτοί έχουν την δυνατότητα. Το αποτέλεσμα θα είναι να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους γιατί το οικονομικό βάρος θα είναι δυσβάστακτο.

Το Βασικό μας μέλημα και το κίνητρο του αγώνα μας είναι η διατήρηση του τίτλου σπουδών μας και η απόκτηση των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων. Παρακαλούμε τους αρμόδιους να λάβουν σοβαρά υπόψη τα προαναφερθέντα κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων για το σχέδιο ''Αθηνά''.

Με εκτίμηση η σπουδαστική κοινότητα του Α.Τ.Ε.Ι.Θ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ