2013-02-05 12:06:02
Φωτογραφία για ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό για τη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού, με την αυτοπεποίθηση πλέον, εν όψει του τελικού Κυπέλλου να βρίσκεται ψηλά, αλλά και χαμηλοί τόνοι εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (72-67) και ουσιαστικά εξασφάλισε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs (για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία), αφού για να το χάσει θα πρέπει να χάσει τρία από τα υπολειπόμενα έντεκα ματς της κανονικής περιόδου και οι διώκτες του να μην κάνουν ήττα, πράγμα δύσκολα αν όχι αδύνατο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης πιστοποίησαν πως πλέον έχουν πάρει τον... αέρα του μεγάλου τους αντιπάλου. Η χθεσινή ήταν η έκτη συνεχής νίκη τους επί των «πράσινων» στο ΣΕΦ και πέμπτη στα τελευταία έξι μεταξύ τους παιχνίδια για την κανονική περίοδο ανεξάρτητα από έδρα. Το κενό του Βαγγέλη Μάντζαρη καλύφθηκε εκ των έσω, καθώς Σπανούλης, Λο και Σλούκας έκαναν καλή δουλειά στην περιφέρεια, τα «τριάρια» της ομάδας-Παπανικολάου και Περπέρογλου-βρέθηκαν μετά από καιρό ταυτόχρονα σε εξαιρετική μέρα, ενώ και οι ψηλοί (εξαιρουμένου του Σερμαντίνι που φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού) τα πήγαν περίφημα.


Αν υπήρξε ένα μελανό σημείο στο ματς, κάτι που ανέφερε και ο προπονητής των ερυθρόλευκων, αυτό ήταν σε ένα ακόμη ματς η αστοχία στις βολές. Οι πρωταθλητές είχαν μόλις 17/27 από τη γραμμή (62,9%) συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο από το ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπου είχαν 16/27 (59,2%). Το παράδοξο είναι πως ο Βασίλης Σπανούλης, παίκτης με ποσοστό καριέρας άνω του 80% στις βολές, είχε 6/10 χθες και 1/6 την περασμένη Πέμπτη, μετρώντας δηλαδή 7/16 (!) στα δύο τελευταία ματς.

Στον Ολυμπιακό, φυσικά και δεν εφησυχάζουν από τη χθεσινή νίκη στο ΣΕΦ. Γνωρίζουν άπαντες πολύ καλά πως αυτή δεν τους εξασφαλίζει κανέναν τίτλο, σε αντίθεση με αυτή που θα επιδιώξουν να πάρουν την Κυριακή στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ίδιο αντίπαλο στο Ελληνικό. Η χρονιά είναι μεγάλη και δύσκολη και το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Εάν ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα του, πρέπει να υπερασπιστεί ξανά την έδρα του απέναντι στον Παναθηναϊκό στο (διαφαινόμενο) ραντεβού τους στους τελικούς της Α1.

Μπορεί η τριάδα Σπανούλη-Λο-Σλούκα να λειτούργησε πολύ καλά απέναντι σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά η απόφαση για ενίσχυση με έναν γκαρντ δεν αλλάζει στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να «χτενίζουν» την αγορά γνωρίζοντας πως έχουν δικαίωμα για μία προσθήκη μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ