2013-02-05 01:59:02
Φωτογραφία για Νo problem, η απάντηση της συγκυβέρνησης στο I am sorry του ΔΝΤ!
Γράφει ο Αίας

Είναι ανίκανοι οι κυβερνώντες ή μήπως εξυπηρετούν σκοπιμότητες, ρώτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας, Πλ. Μαρλαφέκας, την Λ. Κατσέλη, από το βήμα της εκδήλωσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στην Πάτρα.

Είναι συνδυασμός ανικανότητας, άγνοιας, έλλειψης πολιτικής βούλησης για διαπραγμάτευση, ποδηγέτησης του πολιτικού συστήματος και μικροπολιτικών συμφερόντων, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Φθάσαμε στο σημείο να παραδέχεται το ΔΝΤ, δημοσίως, ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι λανθασμένη και αδιέξοδη και η συγκυβέρνηση, αντί να αξιοποιήσει αυτή τη ρηγμάτωση στο μέτωπο των δανειστών, ώστε να μετριασθούν κάπως οι παρενέργειες των ανάλγητων μέτρων που συνεπάγεται η μνημονιακή συμφωνία, επιμένει να …επενδύει στην κατά γράμμα υλοποίηση του προγράμματος που δε βγαίνει, καταδικάζοντας το λαό και τη χώρα σε μαρασμό και εξευτελισμό!


Η αναγνώριση του λάθους, που έκπληκτοι διαπιστώνουμε να περνάει στα ψιλά και χωρίς την αντίστοιχη και ανάλογη κυβερνητική αντίδραση, θα έπρεπε κανονικά να δημιουργήσει αμέσως την απαίτηση για το αντίβαρό του. Σε καμία όμως περίπτωση, την ώρα που η κοινωνία και η συνοχή της διαλύονται από τα μέτρα που λαμβάνονται, το "I am sorry" του ΔΝΤ δεν πρέπει να οδηγήσει στην απάντηση "no problem".

Ωστόσο, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Μπλανσάρ παρέλειψαν να σημειώσουν ότι την εποχή που καταρτίζονταν τα διαβόητα προγράμματα υπήρξαν πάρα πολλές φωνές και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και επεσήμαναν σε όλους τους τόνους ότι αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε δυσανάλογα μεγάλη ύφεση, η οποία με τη σειρά της θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο μείωσης εισοδημάτων, αγοραστικής δύναμης, φορολογικών και κρατικών εσόδων, και θα σπρώξει σε καινούργια μέτρα με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

«Τα μέτρα δεν βγαίνουν», διαμήνυε η Λ.Κατσέλη. «Θα οδηγήσουν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση, διόγκωση της ανεργίας, μείωση των εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών, εκτίναξη των ελλειμμάτων και του χρέους. Οι δανειστές μας και η κυβέρνηση παίζουν με τη φωτιά».

Υ.Γ. Ο κοινωνικός πολλαπλασιαστής της δυστυχίας, τον οποίο δεν υπολογίζει η τρόικα εσωτερικού, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, τον οποίο απέτυχε να υπολογίσει σωστά η τρόικα εξωτερικού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ