2013-02-04 20:55:03
Φωτογραφία για Γ. Μιχελάκης: Κοινωνικά άδικη η φορολόγηση υποθηκευμένων ακινήτων
«Τα δυσβάστακτα και επώδυνα μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία τριετία λόγω της κρίσης και η δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών επιτάσσουν περισσότερο από ποτέ την... αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών» υπογραμμίζει στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ακόμη ότι υπό το πρίσμα αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί κατά το σχεδιασμό της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας το γεγονός ότι πολλά ακίνητα είναι προσημειωμένα ή υποθηκευμένα. «Αναμφίβολα θα ήταν κοινωνικά άδικο και νομικά οξύμωρο να επεκταθεί η φορολόγηση ενός ακινήτου και στο ποσό, για το οποίο έχει ήδη γίνει εγγραφή προσημείωσης ή υποθήκης, εξαιτίας της προφανούς και αντικειμενικής οικονομικής αδυναμίας του ιδιοκτήτη του» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:


«Επί παραδείγματι ο ιδιοκτήτης ακινήτου αξίας 100.000 ευρώ που αποκτήθηκε με τραπεζικό δανεισμό 60.000 ευρώ, καταβολή μετρητών 40.000 ευρώ και είναι προσημειωμένο ή υποθηκευμένο, θα πρέπει να επωμιστεί το φορολογικό βάρος που αντιστοιχεί μόνο στο ποσό των 40.000 ευρώ και όχι στο σύνολο της αξίας του ακινήτου».

Στην ερώτησή του ο κ. Μιχελάκης ζητά να πληροφορηθεί τη θέση του κ. Στουρνάρα ως προς το θέμα αυτό, όπως και το πώς θα διασφαλιστεί η αποτροπή της άδικης και υπέρμετρης φορολόγησης των ιδιοκτητών προσημειωμένων και υποθηκευμένων ακινήτων.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ