2013-02-04 20:03:05
Φωτογραφία για Μειώθηκε η απασχόληση στα ξενοδοχεία με Έλληνες τουρίστες
Υψηλή μείωση της απασχόλησης στις περιοχές που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό Ελλήνων τουριστών καταγράφει μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων με θέμα... «Η απασχόλησης στον τουριστικό τομέα» που παρουσιάστηκε στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αντίθετα, σημειώνεται αύξηση της απασχόλησης στα ξενοδοχείο σε παραδοσιακούς προορισμούς που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο ξένους τουρίστες.

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, όπου η απασχόληση μειώθηκε κατά 31,5 τον Μάιο και 21,3 τον Αύγουστο. Ακολουθεί η Πελοπόννησος όπου η απασχόλησης συρρικνώθηκε κατά 16% και η Αττική όπου η μείωση έφτασε το 8,2% τον Αύγουστο. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη άνοδος της απασχόλησης στα ξενοδοχεία την περίοδο 2011 - 2012 καταγράφεται στην περιφέρεια της Μακεδονίας - Θράκης αγγίζοντας το 11,4%. Στην Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σημειώθηκε ξανά αύξηση της απασχόλησης. Η περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου είναι η μόνη περιοχή όπου η απασχόληση στα ξενοδοχεία αυξάνεται συνεχώς από το 2008.


Να σημειώσουμε ότι το 2012 το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας αυξήθηκε κατά 3.000 δωμάτια. Τα περισσότερα από αυτά προστέθηκαν στο δυναμικό του Ν. Αιγαίου της Κρήτης και της Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως σημειώνει το ΞΕΕ, ο αριθμός των εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία θα είχε συρρικνωθεί κατά 1,3% επιπλέον το Μάιο και θα εμφάνιζε αρνητικό πρόσημο τον Αύγουστο αν δεν λειτουργούσαν οι νέες αυτές μονάδες.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εποχή Μίτσελ στον Ολυμπιακό...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εποχή Μίτσελ στον Ολυμπιακό...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ