2013-02-04 16:35:07
Φωτογραφία για ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ...
Ο Π.Α.Ο.Κ. του Σούλη Μαρκόπουλου έδωσε... διαφορετικό νόημα στο ντέρμπι «αιωνίων» και ο Μακεδόνας προπονητής μίλησε στο "gazzetta.gr" για τη σημασία της αναμέτρησης στο Σ.Ε.Φ. (19:00/Ε.Τ.1).

Αναλυτικά Η πρόσφατη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. επί του Ολυμπιακού στην Πυλαία διαφοροποίησε τα δεδομένα στο... clasico της 15ης αγωνιστικής της Α1, αφού πλέον υπάρχει στη μέση η πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στις δηλώσεις του ο προπονητής του εντυπωσιακού ΠΑΟΚ (4η θέση με 11-4), Σούλης Μαρκόπουλος, εξήγησε πως η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

-Σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετωπίσατε τόσο τον Παναθηναϊκό αρχικά όσο και τον Ολυμπιακό στη συνέχεια. Στο Ο.Α.Κ.Α. ηττηθήκατε στο τέλος (71-61), ενώ στην Πυλαία νικήσατε τον πρωτοπόρο (76-71). Σε τι κατάσταση τους είδατε;

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι ο Παναθηναϊκός δε δίνουν -όχι σοβαρότητα, αλίμονο-, αλλά, θα μπορούσαμε να πούμε, ιδιαίτερη έμφαση στις υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα. Κάτι που δε συμβαίνει στην Ευρώπη, όπου κυνηγούν αποτελέσματα για την περαιτέρω πορεία τους. Αλλά τώρα πρόκειται για ένα ντέρμπι, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό.


-Τι περιμένουμε να δούμε στο Σ.Ε.Φ.;

Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος, παίζει καλύτερα, ξέρει τι ζητάει, το παίζει απ' την αρχή της χρονιάς. Έχει 3 επιθετικούς άξονες. Παίζει δυνατά στην άμυνα με στόχο να χτυπήσει στη συνέχεια στο fast break. Διαθέτει pick and roll με τον Περπέρογλου και φυσικά με τον Σπανούλη στην κορυφή, ενώ μπορεί κι απ' τα πλάγια. Πρόκειται για μία ομάδα με δυνατή επίθεση. Απ' την άλλη, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως απ' το low post, κάτι που αρέσει πολύ στον κόουτς Πεδουλάκη. Με την επιστροφή του Διαμαντίδη έβαλε πάλι στο παιχνίδι του και το pick and roll, το οποίο παίζει πολύ καλά με τον Λάσμε, ιδίως σε back door καταστάσεις. Στην άμυνα προσπαθεί να παίξει κλειστά και πάνε όλοι στο ριμπάουντ.

-Το τζάμπολ θα γίνει απ' το 50%-50%;

Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα λόγω έδρας. Αλλά είναι ελάχιστο, αφού κι οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες με αρκετές παραστάσεις.

-Έχοντας στη μέση το 60-64 του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθανθεί νικητής με ήττα μικρότερη των 5 πόντων ή ο Παναθηναϊκός να αισθανεί ηττημένος με νίκη μικροτερη των 5 πόντων;

Σε τέτοια ντέρμπι η νίκη είναι ο βασικός στόχος. Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει το πρεστίζ. Τώρα, αν τύχει και χάσει ο Ολυμπιακός, σίγουρα θα προτιμάει να είναι με λιγότερους από 5 πόντους. Απ' την άλλη, αν τύχει και νικήσει ο Παναθηναϊκός, η νίκη με μικρότερη διαφορά θα ικανοποιήσει μόνο το πρεστίζ του.

-Η υπόθεση «πρώτη θέση» τελειώνει με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι;

Με νίκη ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει στη διαφορά. Αλλά υπάρχει δρόμος μπροστά. Δεν αποκλείω κι άλλες εκπλήξεις. Για παράδειγμα, αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν να πάνε στον Πανιώνιο, ο οπίοος είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα.

-Το ντέρμπι στο Σ.Ε.Φ. με τον προσεχή τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (10/2) έχουν σχέση μεταξύ τους;

Έτσι όπως είναι οι ομάδες και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δε μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Ξέρεις πώς είναι ο αντίπαλος. Η διαφορά είναι πως ο τελικός Κυπέλλου είναι ένα και μόνο παιχνίδι. Αν χάσεις... έχασες. Δε μπορείς να καλύψεις την ήττα στη συνέχεια, ακόμη κι αν είναι στον πόντο.

-Πριν από μία εβδομάδα νικήσατε τον Ολυμπιακό και δώσατε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει την κορυφή. Πόσο απέχουμε απ' την εποχή όπου μία τέτοια νίκη θα επιτρέπει στον ίδιο τον Π.Α.Ο.Κ. να περάσει πρώτος;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πρώτα απ' όλα υπάρχει μεγάλη διαφορά στα μπάτζετ των ομάδων. Πρέπει σιγά-σιγά να δημιουργήσεις μία ομάδα που θα δουλεύει καθημερινά και θα βελτιώνεται συνεχώς. Δε θα πρέπει να λες πως η νίκη απλά κάθισε. Θα πρέπει να μοχθείς στο παρκέ, ώστε να φτάσεις να παίξεις επί ίσοις όροις.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ