2013-02-04 14:56:04
Φωτογραφία για Νέο χρονοδιάγραμμα για Πλατεία Ελευθερίας και νέο Δημαρχείο στη Λευκωσία
Εργα της αναβολής και των πολλών προβλημάτων αποδεικνύονται για άλλη μια φορά η πλατεία Ελευθερίας και το νέο Δημαρχείο Λευκωσίας Η ιστορία των δύο αυτών έργων είναι μακρά και γνωστή. Συχνά-πυκνά επανέρχονται στην επιφάνεια με αφορμή κάθε φορά κάποιο πρόβλημα που προκύπτει στη διεκπεραίωσή τους.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους έχει μετατεθεί για έκαστο το έργο αρκετές φορές και ο προϋπολογισμός τους έχει αναθεωρηθεί άλλες τόσες, όχι μόνο λόγω αλλαγής τεχνικών δεδομένων, αλλά και εξαιτίας αυξήσεων που προκύπτουν.

Όπως για παράδειγμα τώρα με την αύξηση του Φ.Π.Α. Η νέα καθυστέρηση στην υλοποίηση των δύο έργων ανακοινώθηκε ουσιαστικά και επίσημα από τον ίδιο τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη κατά τον απολογισμό του πρώτου χρόνου στη δημαρχία.

Συγκεκριμένα, το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας είναι το τέλος του 2014 με αρχές του 2015.


Όπως προκύπτει και μέσα από τα όσα ο δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε, η υπογραφή του συμβολαίου για έναρξη των εργασιών έγινε πριν ακόμα διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν στον χώρο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης, «οι διάφορες καθυστερήσεις λόγω του Τμήματος Αρχαιοτήτων οδήγησαν σε αναγκαστική και βεβιασμένη υπογραφή συμβολαίου με αποτέλεσμα στο έργο να παρατηρούνται καθυστερήσεις αλλά και αποκλίσεις από τον αρχικό προϋπολογισμό που οφείλονται κυρίως στη προεγκεκριμένη υπέρβαση του κατασκευαστικού προϋπολογισμού, την απουσία ολοκληρωμένων συμφωνιών για τη μετακίνηση των υπηρεσιών του κράτους (Cyta, ΑΗΚ), την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και τη μη συμπερίληψη όλων των εξόδων για μελέτες που προηγήθηκαν κατά την περίοδο 2007-2011».

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του έργου από €23 εκατ. που ήταν, έχει ξεπεράσει τα €25 εκατ. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα πλήρους υλοποίησης του έργου, περιλαμβανομένου και του υπόγειου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου, ήταν αρχές του 2013. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καλύτερα τώρα παρά μετά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καλύτερα τώρα παρά μετά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ