2013-02-04 12:51:03
Φωτογραφία για Από κόσκινο το αυτοκίνητο των ληστών με τα καλάσνικοφ
Ζήτημα τιμής αποτελεί για την τοπική ΕΛΑΣ ο εντοπισμός και η σύλληψη των ληστών με τα καλάσνικοφ που το πρωί της περασμένης Παρασκευής άρπαξαν από ταχυδρόμο το σάκο με τα 250.000 ευρώ που προορίζονταν για συντάξεις στην Κίσσαμο Χανίων. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ληστών που αποδείχτηκαν καλά πληροφορημένοι και μεθοδικοί προκειμένου να οδηγηθούν στα ίχνη τους.

Το αυτοκίνητο

Ιδιαίτερο βάρος έχει πέσει στον εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποίησαν οι ληστές για να διαφύγουν και το οποίο εντοπίστηκε. Το ΙΧ μεταφέρθηκε χτες βράδυ στο Αστυνομικό μέγαρο. Είχε βρεθεί στην περιοχή της Άνω Αγίας Μαρίνας ανέπαφο και μεταφέρθηκε με τον γερανό της αστυνομίας.

Το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση και η αστυνομία ξεκίνησε άμεσα την έρευνα για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και τη συλλογή γενετικού υλικού που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Κάθε στοιχείο που θα προκύψει από την έρευνα του ΙΧ σε συνδιασμό με μαρτυρίες και σύνοδα στοιχεία βοηθούν τους αστυνομικούς να σχηματίσουν εικόνα για τις κινήσεις και την ταυτότητα των θρασύτατων ληστών.


Το χρονικό

Κρατώντας βαρύ οπλισμό οι άγνωστοι λήστεψαν το πρωί στην Κίσσαμο Χανίων ταχυδρόμο που μάλιστα συνοδεύονταν και από αστυνομικό. Δύο ή τρεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κουκουλοφόροι είχαν στήσει καρτέρι στους ταχυδρόμους, φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις τους και χτύπησαν ... αστραπιαία.

Όταν οι υπάλληλοι του Ταχυδρομείου έκαναν ανάληψη χρημάτων από Τράπεζα, οι δράστες τους απείλησαν με τα όπλα και άρπαξαν τα χρήματα. Οι κουκουλοφόροι αφόπλισαν τον αστυνομικό και του πήραν το υπηρεσιακό όπλο, πήραν το σάκο με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο.

Μάλιστα, οι δράστες, ψύχραιμοι διένυσαν μεγάλη απόσταση πεζοί, μέχρι να πάνε στο αυτοκίνητο που τους περίμενε για τη διαφυγή τους. Η τοπική ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και έχει κλείσει όλα τα σημεία διαφυγής από την Κίσσαμο. Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν αυτοκίνητο με το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες έφτασαν στο σημείο της ληστείας και στη συνέχεια εγκατέλειψαν διαφεύγοντας με άλλο ΙΧ.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ