2013-02-04 11:19:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ζήτησαν ενίσχυση με 180 αστυνομικούς και έστειλαν... 6!
Επεσήμαναν στο Υπουργείο ότι τα κενά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας θα φθάσουν τα 180 λόγω συνταξιοδοτήσεων και τα ανακλαστικά του υπουργείου ήταν να ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες με…έξι αστυνομικούς!

Επιστολή στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα τεράστια κενά που δημιουργούνται σε προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και εντός του 2013 θα φθάσουν τα 180. Τελικά, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με μόλις έξι αστυνομικούς στις τακτικές μεταθέσεις Και όλα αυτά, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα αστυνόμευσης της Αχαΐας, που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες λόγω του μεταναστευτικού. Τι και εάν ο υπουργός το Φθινόπωρο βρέθηκε μόνος αιφνιδιαστικά στο λιμάνι και προανήγγειλε την εφαρμογή και στην Πάτρα του σχεδίου «Ξένιος ΔΙ.ΑΣ», στην πράξη η Αχαΐα αντιμετωπίστηκε με απαξίωση.


Με επιστολή προς τον κ. Δένδια που είχαν αποστείλει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας και ο Γραμματέας Χάρης Τσίτσικας προ ημερών σημειώνοντας ότι:

« Η Ένωσή μας, λαμβάνοντας υπ'όψιν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας και στο τρίτο πολεοδομικό συγκρότημα της Χώρας, την Πάτρα, με τις μαζικές αποχωρήσεις προς συνταξιοδότηση συναδέλφων αλλά και με την επικίνδυνα κλιμακούμενη αύξηση της εγκληματικότητας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά την ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό ιδιαίτερα δε σε χαμηλόβαθμο, που οι ελλείψεις πλέον είναι μεγάλες, δημιουργώντας πρόβλημα στην αστυνόμευση της περιοχής, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της μάστιγας των ναρκωτικών. Είναι γεγονός ότι την τελευταία διετία η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έτυχε από την Πολιτεία της «προνομιακής» ενίσχυσης με δέκα (10) αστυνομικούς συνολικά, την ίδια στιγμή που αυτή τη χρονική περίοδο οι συνταξιοδοτήσεις έχουν υπερβεί τις (170).

Έρευνα της Ένωσής μας, δείχνει ότι (180) αστυνομικοί που υπηρετούν στην Α.Δ Αχαΐας έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, και μη έχοντας πλέον κανένα κίνητρο παραμονής στο Σώμα θα αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία εντός του έτους 2013, δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα τόσο στην αστυνόμευση, όσο και στις συνθήκες εργασίας των εναπομεινάντων συναδέλφων που ήδη έχουν πάρει την κατιούσα».

Μάλιστα οι συνδικαλιστές ζητούσαν την ενίσχυση με τουλάχιστον 50 αστυνομικούς καθώς καθημερινά δέκα αστυνομικοί από την Πάτρα σπεύδουν για ενίσχυση των υπηρεσιών της Κορίνθου, λόγω της δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών και τρεις τοποθετούνται καθημερινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και του Αιτωλικού.

Γιώργος Ηλιόπουλος-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
'Οχι στις αποδείξεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"'Οχι" στις αποδείξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ