2013-02-04 02:58:03
Φωτογραφία για Που φτάσαμε...;
Το επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από καφετέρια της Ιερισσού το Σάββατο είναι πολύ δυσάρεστο και καταδικαστέο πέρα από κάθε άποψη.

Το "που φτάσαμε" και το "πως καταντήσαμε" είναι τα ερωτήματα που στριφογυρίζουν τις τελευταίες ώρες στο μυαλό μας.

Κατά τη γνώμη μας, αν υπάρχει κάτι που προκαλεί όντως"ανατριχίλα" δεν είναι οι σπαρταριστές λεπτομέρειες του συμβάντος, έτσι όπως περιγράφονται από το "παρατηρητήριο...", αλλά το γεγονός ότι μεσολάβησε καραμπίνα για να "επιλυθεί" η ...ιδεολογική διαφορά νεαρών ατόμων, που πλακώθηκαν αρχικά στο ξύλο για να υπερασπιστούν ή να αντιταχθούν την αντίληψη - ιδέα που έχει τεχνητά καλλιεργηθεί, ότι μεταλλεία = θάνατος.

Εκτός βέβαια από το τι άλλο τραγικότερο θα μπορούσε να είχε επακολουθήσει.

Έχουμε τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε ως κοινωνία ανθρώπων και όλα αυτά έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς έχουμε παγιδευτεί στους ιστούς τουδιχασμού και της πόλωσης για το μεταλλευτικό ζήτημα.


Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν(0). Νέοι άνθρωποι αντί να ενώνουν την ενεργητικότητα και τα οράματα τους για να βγούμε από τα αδιέξοδα, που έχουμε περιέλθει, να παίζουν ξύλο μεταξύ τους και να βγάζουν όπλα στην επιφάνεια για να λύσουν διαφορές επάνω σ' ένα κατασκευασμένο ζήτημα, που ταλαιπωρεί μια ολόκληρη περιοχή και τους κατοίκους της, εξαιτίας των ψεύτικων διλημμάτων και των φοβικών συνδρόμων, που απορρέουν από τη διακίνηση του.

Ευχόμαστε η παρέμβαση της δικαιοσύνης σ' αυτήν την υπόθεση να ρίξει επιτέλους φως και να θέσει επί τάπητος το ζήτημα το ποιος η ποιοι έχουν την ηθική αυτουργία σ' αυτό το κατάντημα.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης όχι μόνο λόγω της σοβαρότητας της, αλλά και γιατί όπως μαθαίνουμε τόσο η οικογένεια του φερόμενου δράστη, που συνελήφθη και κρατείται στο Α.Τ. της Ιερισσού, όσο και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία είναι εξοργισμένοι με τα ψέματα και τις συκοφαντίες, που όπως μας μάθαμε, λένε ότι έχουν συμπεριληφθεί μέσα στην ανάρτηση του "παρατηρητηρίου...".

Θα επανέλθουμε όταν θα έχουμε περισσότερες και ακριβείς πληροφορίες για το συμβάν και κλείνουμε αυτή τη δημοσίευση με την ευχή να μην ξαναχρειαστεί ποτέ να αναφερθούμε σε κάτι ανάλογο στο μέλλον.

politesaristoteli.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ