2013-02-03 17:21:02
Φωτογραφία για Πώς να χορέψετε ακόμη κι αν δεν ξέρετε χορό!
«Χορεύουμε;»… αυτή η λέξη από μόνη της καταφέρνει να κομπλάρει αρκετούς. Σε κοσμικές εκδηλώσεις και πάρτι είναι αδύνατο να λείπει η μουσική και ο χορός.

Πώς πρέπει να αντιδράσουμε όμως όταν δεν γνωρίζουμε τα βήματα; Δεν χρειάζεται να κομπλάρετε και να πανικοβάλλεστε. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα χορεύετε σαν τον Φρεντ Αστέρ, όμως υπάρχουν τρόποι για να «σώσετε» την κατάσταση.

Ακούστε το ρυθμό

Ακόμα και οι τραγουδιστές δίνουν ρυθμό πριν ξεκινήσουν να παίζουν. Όταν αρχίσετε να το νιώθετε μέσα σας, θα είστε έτοιμοι για χορό. Προσπαθήστε να κατανοήσετε το ρυθμό και να κουνήσετε αρχικά τα πόδια σας με τον ίδιο ρυθμό, σαν να τα χτυπάτε στο beat της μουσικής.

Κουνήστε το κεφάλι

Συνδυάζοντας την κίνησή σας με τον ρυθμό, θα σας διευκολύνει να τον καταλάβετε καλύτερα από το να τον ακούτε απλά. Συγκεκριμένα ξεκινήστε με το κεφάλι, κουνώντας το ρυθμικά. Κατεβάστε το σε κάθε μέτρημα που κάνετε ανάλογα την ένταση του.


Βάρος και πόδια

Κατανείμετε το βάρος σας, στα πόδια. Αυτό έρχεται σαν δεύτερο βήμα μετά το κεφάλι. Μπορείτε να μετακινείτε το βάρος σας ανάλογα το ρυθμό μια στο δεξί και μια στο αριστερό πόδι. Αφήστε τα πόδια σας να κινούνται, και λυγίστε ελαφρά τα γόνατα, ώστε να κάνετε την αρχή για το χορό.

Πρώτα βήματα

Αρχίστε να κινείτε τα πόδια σας. Εκτός από το να μεταθέτετε το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο, μια καλή πρακτική είναι να αρχίσετε να σηκώνετε τα πόδια σας από το έδαφος. Όσο είναι αρχή, φροντίστε να κάνετε ήρεμες κινήσεις.

Γοφοί

Καθώς κινείτε τα πόδια σας σιγά και ανάλογα με το ρυθμό μπορείτε να δώσετε και μεγαλύτερη ένταση στην κίνηση των γοφών. Συγκεκριμένα, κινείστε ανάλογα με το πόδι που ρίχνετε το βάρος και τον αντίστοιχο γοφό. Οι υπερβολές με τους γοφούς δεν ενδείκνυνται για το ισχυρό φύλο.

Τα χέρια στον αέρα

Αυτό ίσως είναι το σημείο που θα νιώσετε ότι έχετε αρχίσει να χορεύετε. Με την κίνηση αυτή, δείχνετε φανερά πως περνάτε καλά. Μπορείτε να τα σηκώσετε να τα κινήσετε ανάλογα με τη στάση του σώματός σας εκείνη την ώρα ή ακόμα να λυγίσετε απλά τους αγκώνες σας. Αντίθετα τα κλειστά χέρια ή τα χέρια στις τσέπες, μαρτυρούν αμηχανία.

Συμβουλές

Χορέψτε όποτε το νιώσετε και σας βγαίνει. Ακόμα και αν είστε σπίτι. Την επόμενη φορά στο πάρτι θα είστε πολύ πιο άνετοι.

Δείτε ταινίες και μουσικά βίντεο. Προσπαθήστε να αντιγράψετε κινήσεις και φιγούρες γνωστών καλλιτεχνών.

Προτιμήστε το σκοτάδι. Η αυτοπεποίθησή σας δεν πρόκειται να κλονιστεί όταν ξέρετε πως δεν είναι εύκολο να σας δουν.

Δείξτε ότι περνάτε καλά χαμογελώντας. Παίξτε με την παρέα σας και όσους χορεύετε μαζί.

Φροντίστε να περάσετε όντως καλά όποτε βγαίνετε. Δεν πρόκειται να σας κρίνει κανείς για τον τρόπο που κινείστε, ούτε γίνεται κάποιος διαγωνισμός. Εάν ανησυχείτε για αυτό, δεν πρόκειται να περάσετε καλά για όλο το βράδυ.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ