2013-02-03 16:39:03
Φωτογραφία για Σιγά μην είναι μνημείο ο ποντικώνας!
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ζητάει τον αποχαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς από διατηρητέο μνημείο Τον αποχαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας από διατηρητέο μνημείο ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό Παιδεία και Πολιτισμού ο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος γνωρίζει καλά το θέμα από την περίοδο που ήταν δήμαρχος Χαλκίδας.

Ο κ. Αναγνωστάκης εξηγεί αναλυτικά τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να γίνει ο αποχαρακτηρισμός και επισημαίνει επιπλέον ότι:

" Επιπροσθέτως, απορίες γεννά η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων στον χαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου, ως μη διατηρητέο, τον Απρίλιο του 2012, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για κατασκευές της ίδιας χρονικής περιόδου με ταυτόσημη δημόσια και κοινωνική λειτουργία."

Το κείμενο της ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής στη Βουλή, καταλήγει με δύο ερωτήματα προς τον Υπουργό, που είναι τα εξής:

1. Προτίθεστε να αποχαρακτηρίσετε το συγκρότημα της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας από διατηρητέο μνημείο, αφού αυτό αποτελεί αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας;

2. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσετε στον αποχαρακτηρισμό του συγκροτήματος, προτίθεστε να συμβάλετε στην άρση των ανέφικτων όρων που θέτουν οι υπηρεσίες έτσι ώστε επιτέλους να επιτευχθεί η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας;
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ