2013-02-03 14:31:06
Φωτογραφία για Σπίτι με έντονα χρώματα στη Μελβούρνη
Μία κατοικία στη Μελβούρνη θα συναντήσουμε σήμερα και θα απολαύσουμε το παιχνίδι με τα χρώματα που είναι και το χαρακτηριστικό της, μαζί με την επικλινή στέγη της. Κίτρινη εξώπορτα, μπλε καμινάδα στο τζάκι, πράσινος καναπές στο καθιστικό, κόκκινες καρέκλες στην τραπεζαρία και μία μαύρη κουζίνα είναι η περιγραφή αυτού του σπιτιού μέσα σε λίγες λέξεις. Στο άκουσμά τους, έρχεται μία εικόνα μπερδεμένη… κι όμως! Η πραγματική εικόνα είναι άλλη. Οι γκρι - λαδί τοίχοι στο καθιστικό και την τραπεζαρία και οι πλάκες στο δάπεδο, λειτουργούν σαν συνδετικός κρίκος στην πολυχρωμία που επιλέχθηκε για τον χώρο αυτό. Ο μοντέρνος καναπές και η συμπληρωματική πολυθρόνα στο ίδιο πράσινο, μοιάζουν να δικαιολογούν την επιλογή. Με οπτική προς το τζάκι που έχει επενδυθεί με σκουριασμένα φύλλα χάλυβα και την μπλε καμινάδα του που λειτουργεί ως το σημείο εστίασης, καμία στιγμή στο καθιστικό δεν θα είναι βαρετή.


Από τους χώρους που μας τράβηξαν περισσότερο την προσοχή, ήταν η υπέροχη κουζίνα με τους μαύρους τοίχους να έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τη λευκή κεκλιμένη οροφή. Στους μαύρους τοίχους τα ντουλάπια επίσης μαύρα μοιάζουν να χάνονται, δημιουργώντας ένα παιχνίδι μυστηρίου με τους όγκους. To μαύρο ακολουθούν και οι καρέκλες pantone που βρίσκονται στην τραπεζαρία που αναπτύσσεται μπροστά στην κουζίνα. Μία άλλη τραπεζαρία, στο φωτεινότερο σημείο του σπιτιού, δίπλα στο καθιστικό, χαρακτηρίζεται από το βαθύ κόκκινο των καθισμάτων της. Το υπνοδωμάτιο, σε πιο γήινους τόνους αλλά και υλικά, προσφέρει απεριόριστη γαλήνη και ηρεμία μέσα από τις διακριτικές επιλογές.

Και στον εξωτερικό χώρο όμως τα χρώματα δεν λείπουν. Εκτός από την κίτρινη εξώπορτα, ένας χαμηλός τοίχος σε έντονο φούξια, δίνει έναν αέρα από Μεξικό, ενώ προσφέρει το ιδανικότερο contrast με το πράσινο των φυτών. Ναι στο χρώμα λοιπόν, για τη συγκεκριμένη κατοικία στη Μελβούρνη!

  

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ