2013-02-02 18:12:06
Φωτογραφία για Σίμος:Ο Γιάννης Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας.
ΤΑΚΗΣ: Τώρα που το λάθος έχει ομολογηθεί και έχει καταγραφεί, τι θα κάνετε εσείς; Και αν αυτή η δημόσια ομολογία του λάθους σας δίνει τη δυνατότητα μιας νέας επαναδιαπραγμάτευσης ή μιας κατάργησης κάποιων όρων του Μνημονίου; Επί παραδείγματι, υπάρχουν, σήμερα, κάποιοι οικονομολόγοι στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, που λένε ότι μία από τις διαρθρωτικές κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν είναι ακόμη και για αυτά τα 3,2 δις που χρειάζεται να πάρουμε ως φόρο από τα ακίνητα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Χαιρόμαστε που ήρθανε στα λόγια μας, κε Τάκη, γιατί από το 2010 λέγαμε ότι η συνταγή που εφαρμόστηκε τότε, δεν μπορούσε να βγει. Στη συνέχεια, βέβαια, το 2012 έπρεπε να σώσουμε τη χώρα και να μην αφήσουμε να φτάσουμε στη χρεοκοπία, στην έξοδο από την Ευρωζώνη, στην καταστροφή. Η διαβούλευση είναι συνεχής και δεν έχει σταματήσει. Και όσο ενισχύεται η διαπραγματευτική μας θέση και ενισχύεται όσο φέρνουμε αποτελέσματα, αποδεικνύουμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, τόσο αλλάζουν οι όροι
. Ένα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση, που ξέρετε ότι από την αρχή το παλεύουμε με επιχειρήματα και τώρα πιστεύουμε ότι βρίσκεται πολύ κοντά η στιγμή που θα το δεχτούν οι εταίροι μας. Μην ξεχνάτε ότι είναι μία σχέση με τους πιστωτές μας που είχε διαταραχθεί και την επαναφέραμε σε ομαλή τροχιά. Υπάρχουν πάντα βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν. Αλλά πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να υλοποιήσουμε το σχέδιο που αφορά στην ανεξαρτησία της χώρας. Διότι είναι πολύ σημαντικό το ισοζύγιό μας να είναι επιτέλους αν όχι θετικό, τουλάχιστον στα ίσα. Επιτέλους οι δαπάνες και τα έσοδά μας να εξισορροπηθούν.

ΤΑΚΗΣ: Μου λέτε ότι το ΔΝΤ ήρθε στη θέση της δική σας. Δηλαδή, στην αντιμνημονιακή θέση που διατύπωνε ο κ. Σαμαράς πριν βγει Πρωθυπουργός;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να μην κολλάμε με το μνημονιακός και αντιμνημονιακός. Να κολλάμε με το αναπτυξιακός και αντιαναπτυξιακός. Δηλαδή, εμείς λέγαμε από το 2010, ότι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση δεν αρκεί. Ότι πρέπει να υπάρχουν και παράμετροι ανάπτυξης. Το λέγαμε το 2010 και στο Ζάππειο 1 και στη συνέχεια. Βέβαια, το 2012 είχαν αλλάξει οι συνθήκες. Έπρεπε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί η καταστροφή ήταν μπροστά μας. Θέλαμε να γλιτώσουμε τον γκρεμό με μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, με μεγάλες θυσίες όλων των Ελλήνων. Και τώρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτές οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και η αναγνώριση του λάθους από ορισμένα στελέχη του ΔΝΤ είναι θετική. Η αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων από πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους είναι ακόμα πιο σημαντική και η αναγνώριση ότι το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει βγαίνει σωστά και πρέπει να μας βοηθήσουν κι άλλο στην πορεία είναι αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει και θετικότερα αποτελέσματα.

ΤΑΚΗΣ: Τώρα, επειδή αυτό το λάθος που, όπως είπατε και εσείς έχει ομολογηθεί, έχει κοστίσει κάποια δισ. , αφού έχουν φύγει από τις τσέπες των Ελλήνων και τους έχουν κάνει πιο φτωχούς και με πιο ταλαιπωρημένη ζωή, το ερώτημά μου είναι, όταν ο κ. Τόμσεν θα έρθει το Μάρτιο για την αξιολόγηση του πρώτου τριμήνου της Οικονομίας και λοιπά και λοιπά, μήπως ο κ. Σαμαράς απομαγνητοφωνήσει αυτή τη δημόσια ομολογία των λαθών και όταν ο κ. Τόμσεν θα έρθει για τον έλεγχο να τους τις δώσει και να πει: «Κοιτάξτε να δείτε, επειδή έχετε ομολογήσει τα λάθη, κάντε εσείς πρώτα την αυτοκριτική σας, πείτε εσείς αυτά που θα διορθώσετε και μετά να έρθετε και να ελέγξετε και εμάς να δείτε αν τα πάμε καλά το πρώτο τρίμηνο».

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: κ. Τάκη, είπατε πολύ σωστά ότι, όλοι όσοι ομολογούν τα λάθη δεν τους αφορούν οι συνέπειές τους. Λοιπόν, σου λέει: «Ένα λάθος έκανα». Και, βέβαια, δεν λένε μόνο κάναμε λάθος, βάζουν και άλλα στοιχεία μέσα. Εγώ πιστεύω, και επιμένω σε αυτό ότι, πρέπει να είμαστε σταθεροί στην απαίτηση των παραμέτρων ανάπτυξης. Γιατί ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα από τις περικοπές που έχουν υποστεί πάρα πολλοί εργαζόμενοι, είναι οι 1.200.000 άνεργοι. Εκεί έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην καταπολέμηση της ανεργίας.

ΤΑΚΗΣ: Και αυτό που λέτε και αυτό το νούμερο και το γεγονός ότι είμαστε πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ανεργία, είναι μία συνέπεια από το περίφημο λάθος.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ακριβώς, και το «στράγγισμα» που υπέστη η ελληνική οικονομία και η έλλειψη ρευστού στην ελληνική αγορά. Οπότε, είναι μία σειρά από μέτρα που προωθούνται για την ενίσχυση της ρευστότητας. Εκεί θέλουμε μία πιο γενναία αντιμετώπιση σε ορισμένα ζητήματα από τους εταίρους μας και, ήδη, βλέπετε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας προσφέρονται αυξάνονται και το ενδιαφέρον είναι όλο και μεγαλύτερο για την ελληνική οικονομία, όσο βεβαιώνεται ότι στέκεται στα πόδια της, παραμένει εντός Ευρωζώνης, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε σε πολύ σύντομα θετικά αποτελέσματα.

ΤΑΚΗΣ: Πάντως, από όλη την τοποθέτησή σας, εγώ αυτό που μπορώ να βγάλω ως τελικό ρεζουμέ είναι ότι, αφήνετε ανοιχτό το θέμα αναδιαπραγμάτευσης και άλλων πτυχών με ομολογημένο, πια και αναγνωρισμένο το λάθος από την πλευρά του ΔΝΤ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Και είμαστε σε διαρκή διαβούλευση, κ. Τάκη. Είμαστε σε διαρκή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αλλά είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα.

ΤΑΚΗΣ: Και επειδή ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς του αρέσει η σημειολογία, όταν θα έρθει τώρα ο κ. Τόμσεν για τον έλεγχο του πρώτου τριμήνου, θα είναι καλό να του κάνει και ως δώρο ένα αντίγραφο από το «Λάθος» του Αντώνη Σαμαράκη να το έχει στη βιβλιοθήκη του.

Λοιπόν, να φύγουμε από το θέμα του ΔΝΤ και να πάμε σε ένα θέμα που σχεδόν μονοπωλεί σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και έχει να κάνει με τα βέλη που δέχεται εξ’ ιδίων ο κ. Στουρνάρας για την ιστορία των ακινήτων. Μάλιστα, μία εφημερίδα έχει φτάσει στο σημείο να αναφέρει και κάποιο σενάριο περί ίδρυσης κόμματος από τον κ. Στουρνάρα και ότι αυτή είναι μία από τις αιτίες που πληθαίνουν τα βέλη εναντίον του. Τι συμβαίνει, τελικά, με τον κ. Στουρνάρα και τους βουλευτές της ΝΔ; Έκανε τη «βρώμικη δουλειά» και τώρα αρχίζει η εσωκομματική αντιπολίτευση;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι. Κάθε άλλο και θέλω να σας πω ότι ο Γιάννης Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας. Κάνει μία πολύ δύσκολη δουλειά πολύ καλά.

Από εκεί και πέρα, τα περί νέου κόμματος δεν αξίζουν σχολιασμού. Πιστεύω ότι, ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας έχει δώσει απάντηση, κ. Τάκη.

ΤΑΚΗΣ: Ασφαλώς. Είπε ότι είναι ψέματα και ανοησίες.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ακριβώς. Οπότε, αυτό που θέλω εγώ να επισημάνω είναι ότι, ίσως, υπήρξε και μία έλλειψη ενημέρωσης. Για παράδειγμα, όταν δέχθηκε την κριτική από ορισμένους βουλευτές για τον φόρο στα ακίνητα, λίγες ώρες νωρίτερα, σε ραδιοφωνική εκπομπή, σε συνέντευξή του, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε αποφάσεις. Μετά, βέβαια, χρειάστηκε να επανέλθει ο Γιάννης Στουρνάρας στο δελτίο του MEGA για να ξεκαθαρίσει άλλη μία φορά την κατάσταση.

Πιστεύω, λοιπόν, και οι εξηγήσεις που έδωσε, εξ όσων γνωρίζω, κρίθηκαν ικανοποιητικές από βουλευτές που είχαν ασκήσει κριτική.

Συνεπώς, με μία καλύτερη συνεννόηση θα αποφεύγονται τέτοια ζητήματα και με μία καλύτερη επικοινωνία.

ΤΑΚΗΣ: Να σας ρωτήσω κάτι, επειδή εσείς είστε στέλεχος της ΝΔ πολλά χρόνια. Μήπως αυτά τα βέλη, πέρα από την τυπική αιτία, έχουν και μία πιο ουσιαστική. Το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας δεν υπήρξε ποτέ, αυτό που λέμε, «σαρξ εκ της σαρκός» της ΝΔ και το γεγονός ότι η κριτική που είχε κάνει στην διακυβέρνηση Καραμανλή ενόχλησε. Αυτό που λένε πολλοί από τους «Καραμανλικούς» βουλευτές και, εν πάση περιπτώσει, στη συνέχεια, το ποτάμι βρήκε το δρόμο του;

Δηλαδή, μήπως έχει να κάνει, έχει και μία κομματική διάσταση αυτή η επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο κ. Στουρνάρας ή όχι;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πιστεύω, κ. Τάκη, ότι το έργο αυτής της Κυβέρνησης, η αποστολή της, είναι πολύ πάνω από κόμματα και χρώματα. Είναι μία εθνική αποστολή στην οποία έχουμε συμπαραταχθεί άνθρωποι από διαφορετικές προελεύσεις, με διαφορετικά πιστεύω, μην ξεχνάτε είναι μία τρικομματική Κυβέρνηση. Αναζητούμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Πιστεύω ότι τέτοιες κομματικές προσεγγίσεις είναι εκτός εποχής.

ΤΑΚΗΣ: Και φαντάζομαι, το είπατε και εσείς νωρίτερα, ότι η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, που όπως ο ίδιος πολύ γλαφυρά είχε πει, «Τακιμιάσαμε με το Γιάννη», είναι συνεχής και είναι ισχυρή.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι, παρά τα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί, ούτε που έχει ζητήσει μία έκφραση δημόσιας υποστήριξης ο Γιάννης Στουρνάρας. Τόσο βέβαιος είμαι για την εκτίμηση της οποίας χαίρει στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑΚΗΣ: Μάλιστα. Σαφής και σε αυτό. Τώρα ένα άλλο θέμα που, επίσης, έχει να κάνει με την επικαιρότητα του τελευταίου διαστήματος είναι οι πολύ υψηλοί τόνοι που υπάρχουν ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Είδαμε πολλές συγκρούσεις το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστή και εσάς και άλλα στελέχη, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων και το ερώτημά μου είναι, αν σε αυτήν την πολύ δύσκολή συγκυρία για τη χώρα και σε επίπεδο οικονομικό και σε επίπεδο κοινωνικό, μπορεί να αντέξει και το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία μία τόσο σφοδρή και σε τόσο υψηλούς τόνους αντιπαράθεση, ή αν πιστεύετε πως ήρθε η ώρα να βάλετε όλοι λίγο νερό στο κρασί σας, μπας και πάμε ένα βήμα παρακάτω με πιο ομαλές συνθήκες και με περισσότερη λογική και όχι με τόσο σφοδρή αντιπαράθεση, υψηλούς τόνους και κατηγορίες πολύ σκληρές ένθεν και ένθεν.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θα συμφωνήσω μαζί σας, κ. Τάκη, ότι πρέπει να είναι ουσιαστική η πολιτική αντιπαράθεση και η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί από τον πολιτικό κόσμο να προσφέρει ουσιαστικές προτάσεις, να έχει κάποια σημασία, κάποια ουσία αυτός ο διάλογος και θα αναγνωρίσω ότι και εγώ, ίσως, κάποια στιγμή να υπερέβην τα εσκαμμένα. Ίσως, θα ζητήσω την κατανόηση, γιατί όταν έχει δεχθεί επίθεση η οικογένειά σου μπορεί να εξοργίζεσαι λίγο περισσότερο και λίγο ευκολότερα με ορισμένες άστοχες παρατηρήσεις.

Στη συνέχεια, όμως, και όλο το τελευταίο διάστημα έχετε δει, προσπαθώ να κρατάω χαμηλά τους τόνους, να μιλάμε επί της ουσίας, γιατί η ουσία, κ. Τάκη, είναι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που έχουμε χαράξει. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση χωρίς άλλες απώλειες.

Και αυτό που θα θέλαμε από την Αντιπολίτευση, από όποιον μας ασκεί κριτική, να μην είναι με κραυγές και αλαλαγμούς, αλλά να είναι με ουσιαστικές, ρεαλιστικές αντιπροτάσεις.

ΤΑΚΗΣ: Πάντως, νομίζω, ότι κατέχετε ένα από τα σπάνια δεδομένα και ίσως είναι και ρεκόρ, δεν έχω ακούσει άλλο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να βγαίνει και να ζητάει δημοσίως συγγνώμη γιατί, ενδεχομένως, με τις δηλώσεις του, με τη στάση του υπερέβη κάποια στιγμή τα εσκαμμένα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σας λέω, ζητώ κατανόηση. Νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας, όταν έχει δεχθεί επίθεση η οικογένειά σου και μετά ακούς να σου λένε, ότι δεν μπορείς να κρύψεις τη χαρά σου για την επίθεση στο σπίτι του αδερφού σου, ίσως να μην καταφέρεις να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου όσο πρέπει.

ΤΑΚΗΣ: Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι πάντα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τιμά η δήλωση που έκανε νωρίτερα, ότι και εκείνος μπορεί να υπερέβη τα εσκαμμένα. Για να είμαστε απολύτως αντικειμενικοί, πρέπει να πούμε ότι πολλές φορές και οι άλλες πλευρές υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Διάβασα κε Κεδίκογλου ακόμα και σχόλια για το τι κάνατε όταν ασκούσατε το δημοσιογραφικό σας επάγγελμα και για το αν κάνατε συνεντεύξεις και με ποιους σε εκπομπές στην ιδιωτική τηλεόραση. Υπάρχει μια διάθεση το τελευταίο διάστημα να τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακούλι και να ψάχνουμε τι έκανε ο καθένας από τότε που γεννήθηκε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Έχω κολλήσει ένσημα είκοσι χρόνια από τον ιδιωτικό τομέα και είμαι περήφανος γι αυτό και για όποια δουλειά έχω κάνει, σε όποιο κανάλι, σε όποιο σταθμό, σε όποια εφημερίδα. Έχω ένα πλουσιότατο βιογραφικό και είμαι περήφανος γι’ αυτό και θα ήθελα όποιοι ασκούν κριτική τέτοιους είδους να παρουσιάζουν τα αντίστοιχα επιτεύγματά τους.

ΤΑΚΗΣ: Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος προβληματισμός για το τι θα γίνει στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει και πολιτική αντιπαράθεση και πολιτικές δυνάμεις να εκμεταλλευθούν αυτή την κινητοποίηση των αγροτών για να προκληθεί μια κοινωνική ένταση. Από την άλλη, διαβάζω ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει κάποιους πόρους για να ικανοποιήσει ένα μέρος των αιτημάτων των αγροτών. Φοβάστε ότι θα δούμε εικόνες παλαιοτέρων ετών, με τα τρακτέρ στους δρόμους, την Ελλάδα κομμένη στα δύο και βουλευτές πάνω στα τρακτέρ να ζητούν την πτώση της κυβέρνησης ή θα τα καταφέρετε να έχετε ένα modus Vivendi με τους αγρότες και να αποφύγουμε αυτό το παλιό σκηνικό που πάει να επαναληφθεί στους δρόμους της Λάρισας και όχι μόνο;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πιστεύουμε ότι οι αγρότες θα κατανοήσουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για όλη την κοινωνία μας, πόσο αγωνιζόμαστε να βρούμε τη δικαιότερη κατανομή των βαρών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά είναι κατανομή βαρών, δεν είναι κάτι το ευχάριστο. Από κει και πέρα, είναι σαφές ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις θα ήθελαν μία όξυνση της κατάστασης, αλλά πιστεύω ότι οι αγρότες θα κατανοήσουν, θα θυμηθούν όταν αυτοί ήταν στον άλλο δρόμο. Όταν, δηλαδή, οι ναυτεργάτες απέκλειαν λιμάνια και δεν μπορούσαν οι αγρότες να περάσουν τα προϊόντα τους, δεν θα είναι σωστό να κάνουν αυτό που τους κάνανε και είχε πολύ αρνητικές συνέπειες. Θυμόμαστε τις κλασικές αρχές «μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θες να σου κάνουν». Όντως, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ανακουφίσουμε. Είναι πολύ σημαντικός ο αγροτικός κόσμος. Είναι πολύ σημαντικός ο αγροτικός τομέας για την οικονομίας μας, για την κοινωνία μας, πόσο μάλλον τώρα που βλέπεις και μία στροφή νέων στην αγροτική παραγωγή σιγά - σιγά. Οπότε πρέπει να τους δώσεις τα μέσα για να μπορέσουν να έχουν μία βιώσιμη καλλιέργεια. Όμως, τα προβλήματα του αγροτικού μας τομέα είναι πολύ βαθιά, είναι διαρθρωτικά, είναι αυτό το μοντέλο των επιδοτήσεων που φτάνει στο φυσικό του τέλος. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχει ξεκαθαρίσει αυτό. Συνεπώς, πρέπει να διαρθρώσουμε ριζικά, εκ βάθρων, την αγροτική μας οικονομία.

ΤΑΚΗΣ: Είναι ένα εγχείρημα που έχει αγώνα δρόμου και έχει και πορεία μεγάλη.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σωστά, πρέπει να μπουν οι βάσεις. Δυστυχώς, οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι πεπερασμένες. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Αλλά υπάρχουν όρια. Αν θέλουμε κάτι παραπάνω, θα πρέπει να το κόψουμε από κάπου αλλού και ειλικρινά, πέστε μου, από πού να κόψουμε;

ΤΑΚΗΣ: Προσυπογράφετε κι εσείς το μήνυμα που είχε στείλει προχθές ο κ. Τσαυτάρης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι για να λυθούν τα προβλήματα, ζητά από τους αγρότες να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι, διότι με κλειστούς δρόμους δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο η εξεύρεση λύσης;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Φυσικά. Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί λύση όταν η κοινωνία είναι σε ομηρία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑ FM, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΚΗ I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όταν καθόμαστε πολύ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν καθόμαστε πολύ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ