2013-02-02 12:19:32
Φωτογραφία για ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν στις 11 το πρωί οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται στο Cine «Κεραμεικός».

Θέματα που θα τεθούν κατά τη συνεδρίαση είναι η εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και το πρόγραμμα δράσης και η συγκρότηση επιτροπών θέσεων και καταστατικού.

Ενδεικτικά του κλίματος που θα επικρατήσει στη συνεδρίαση ήταν τα όσα διημείφθησαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες και με αφορμή τη λεγόμενη «στροφή στον ρεαλισμό» που επιχειρεί η Κουμουνδούρου.

Στη συνεδρίαση μπορεί να μην υπήρξαν υψηλοί τόνοι και ακρότητες, ωστόσο εκφράστηκαν διαφωνίες κυρίως από το Αριστερό Ρεύμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας αποτίμησε θετικά τις επαφές του Αλ.Τσίπρα στο εξωτερικό, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε το θέμα ανάληψης κινηματικών πρωτοβουλιών -με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- με στόχο την κινητοποίηση των τμημάτων του πληθυσμού που πλήττονται σφοδρά από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.


Στο επίκεντρο της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να βρεθεί ο σχεδιασμός επόμενων κινήσεων και η αποτίμηση των μέχρι τώρα πεπραγμένων.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Monde Diplomatique ο κ.Τσίπρας τονίζει την ανάγκη οριστικής λύσης του χρέους της Ελλάδας, μέσα από μια ευρωπαϊκή διάσκεψη στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953 για τη Γερμανία.

«Ζητάμε ένα μορατόριουμ για την εξυπηρέτηση του χρέους για να αλλάξουμε την Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τη «μόνη ρεαλιστική λύση» και τονίζει ότι η ακύρωση του Μνημονίου αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ