2013-02-01 20:22:05
Φωτογραφία για ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ : ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Στο "gazzetta.gr" μίλησε από τη Βαλένθια που βρίσκεται ο Χουανφράν, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ να ψηφίζει Λεβάντε για πρόκριση, ενώ θυμήθηκε την Ενωση και τον Μπάγεβιτς που... «με έδιωξε!»

Αναλυτικά Ο «υπαρχηγός» (μετά τον Μπαγιεστέρος) της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League έχει ούτως ή άλλως το... παράσημο από το πέρασμα του από την ΑΕΚ. Οπότε εκτός του ότι κάτι περισσότερο ήξερε από τους συμπαίκτες του για τους ερυθρόλευκους, είχε να θυμηθεί και τους λόγους που τον έδιωξαν από την πρώην ομάδα του, απ' όπου έφυγε σαν «τελειωμένος». Μόνο τέτοιος όμως δεν είναι όπως αποδεικνύει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε φυλάξει ο ίδιος για τα ποδοσφαιρικά... γεράματα του και λίγο πριν γίνει 37 ζει το παραμύθι της σταχτοπούτας Λεβάντε!

Μεγαλώνεις ηλικιακά, αλλά δεν γερνάς ποδοσφαιρικά. Εχεις βρει το ελιξήριο της ποδοσφαιρικής νεότητας;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Κάτι έχω κάνει (γέλια). Σίγουρα δεν θα μπορούσα να έχω παράπονο. Βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση για την ηλικία μου. Κοίτα είμαι ήδη καθ' οδόν προς τα 37 και είμαι fit έτσι δεν είναι (γέλια);»


Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο σου. Θα παραμείνεις στη Λεβάντε;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Μου απομένουν ακόμα έξι παιχνίδια (5 πλέον μετά και την αναμέτρηση με τη Βαγιαδολίδ που ακολούθησε εκείνο το απόγευμα) και θα γίνει αυτόματα η ανανέωση του συμβολαίου μου για ακόμα μία σεζόν. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει από το καλοκαίρι.»

Πως το βλέπεις, έχεις όρεξη; Μέχρι πότε σκοπεύεις να παίζεις;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Φυσικά. Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό να σταματήσω τώρα. Εντάξει, μεγαλώνω, αλλά εάν δεν βγάλω τραυματισμούς, τότε μπορώ να έχω ακόμα 2-3 καλά χρόνια. Δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τα γήπεδα.

Στην Ελλάδα σε είπαν τελειωμένο. Εσύ όμως έφυγες και έκανες δεύτερη καριέρα όταν άλλοι σε εκείνη την ηλικία σταματούν το ποδόσφαιρο.

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Δεν χρειάζεται να πω ότι έκαναν λάθος. Αυτό φαίνεται από μόνο του στα 2,5 χρόνια που ακολούθησαν. Ποτέ δεν θέλω να περιαυτολογώ, αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ τα πήγα πολύ καλύτερα από τότε. Οχι απλά δεν ήμουν τελειωμένος, μα απολαμβάνω το παιχνίδι περισσότερο τώρα και κάνουμε σπουδαία πράγματα με τη Λεβάντε. Να ξέρεις ότι εδώ βρίσκονται και άλλοι σαν και εμένα που τους χαρακτήρισαν τελειωμένους και τώρα κάνουν σπουδαία πράγματα σε μεγάλη ηλικία.»

Ηθελες τότε να μείνεις;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Ναι, το ήθελα πάρα πολύ. Μου άρεσε που ήμουν στην Ελλάδα. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική και αισθανόμουν ότι βρισκόμουν σε έναν μεγάλο σύλλογο.»

Τότε τι συνέβη και έφυγες; Ηταν ζήτημα χρημάτων;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Οχι. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι από την πλευρά μου. Εγώ ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, αλλά η ομάδα δεν έδειξε καμία τέτοια διάθεση.»

«Με έδιωξε ο Μπάγιεβιτς!»

Γιατί πιστεύεις ότι διέκοψαν στα μέσα της σεζόν τη συνεργασία σας (τέλη Γενάρη του 2010);

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Ηταν ξεκάθαρα απόφαση του προπονητή (Μπάγιεβιτς). Εκείνος ήταν που δεν με ήθελε. Από τη μεριά μου δούλευα πάντα στο 100% και τα έδινα όλα στην προπόνηση. Ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί και εκείνος δεν μου έδωσε καμία, μα καμία εξήγηση. Απλά με παραμέρισε. Οπότε αναγκαστικά αναζήτησα και εγώ μία διέξοδο για την καριέρα μου και συμφώνησα στην κοινή λύση της συνεργασίας μας. Οπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ ήθελε να αισθάνομαι ότι με υπολογίζουν και στην ΑΕΚ αυτό δεν συνέβη»

Οπότε έχεις πικρή ανάμνηση από την ΑΕΚ;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Εχω υπέροχες αναμνήσεις από την ΑΕΚ. Και δύσκολες, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν όμορφα όταν ήμουν εκεί. Μου έχει μείνει ο τελικός Κυπέλλου με τα πολλά πέναλτι. Πόσο κρίμα ήταν που δεν το κατακτήσαμε, ενώ νικούσαμε ελάχιστα πριν το φινάλε των καθυστερήσεων.»

«Μέσα από τη δουλειά πιστέψαμε στους εαυτούς μας!»

Οταν πήγες στη Λεβάντε, πίστευες ποτέ ότι θα ζούσες τέτοιες μεγάλες στιγμές με μία μικρή ομάδα;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Οχι! Αν πως ότι το περίμενα, θα είναι ψέματα. Ούτε εγώ ούτε και κανείς άλλος στην ομάδα. Στόχος μας από πέρσι ήταν η παραμονή και εμείς βγήκαμε Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Και φέτος για παραμονή μιλήσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν και πάλι το ίδιο συμβαίνει.

Πως συντελέστηκε αυτό το μικρό θαύμα σε μία ομάδα που δεν είχε-έχει ούτε ένα «αστέρι» στο δυναμικό της;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Οι παικταράδες πάντα χρειάζονται. Εμείς όμως κατορθώσαμε να φτάσουμε σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία μέσα από τη σκληρή δουλειά. Ολοι μας δώσαμε ό,τι είχαμε, σταδιακά πιστέψαμε περισσότερο στους εαυτούς μας και ακόμα περισσότερο ο καθένας στην ικανότητα και την αυτοθυσία των συμπαικτών του και τελικά έγινε ό,τι έγινε.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Λεβάντε; Σκέφτεστε τον τελικό;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Ονειρα όλοι κάνουν. Το θέμα όμως είναι να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τους στόχους μας και πάνω απ' όλα να μην κάνουμε κοιλιά και κινδυνέψουμε, μιας και η Πριμέρα είναι δυνατό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα.

«Δεν ήθελα τον Ολυμπιακό!»

Τι σκέφτηκες όταν κληρωθήκατε με τον Ολυμπιακό. Τον ήθελες για αντίπαλο;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα της Ελλάδας. Παίζει συνεχώς στο Τσάμπιονς Λιγκ και διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Υπήρξαν αρκετοί που είδαν θετικά την κλήρωση, αλλά εμένα που φαίνεται τρομερά πολύπλοκη και δύσκολη.»

Ετσι όπως αγωνίζεται η ομάδα σου, δεν είναι μειονέκτημα ότι το πρώτο ματς θα γίνει στο γήπεδο σας;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Θα προτιμούσα να είχαμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Ναι, με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, θα βοηθούσε. Είμαστε μία ομάδα που της αρέσει να χτυπάει τον αντίπαλο της ξαφνικά και όχι να τον πνίγει. Είμαι βέβαιος όμως πως θα βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε την δύσκολη αυτή αναμέτρηση.»

«Ο πολύτιμος Καφές!»

Από την ΑΕΚ και την Ελλάδα γενικότερα ποιος παίκτης σου άρεσε περισσότερο;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Ο Νάτσο Σκόκο ήταν παικταράς Καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Οταν έπαιζε καλά, ήταν άπιαστος. Και ο Μπλάνκο μου άρεσε. Ηταν matador. Πολύτιμος ήταν και ο Καφές που έκανε πολύ σημαντική δουλειά στο γήπεδο.»

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος προσωπικός αντίπαλος σου;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Ο Φίγκο ήταν φανταστικός και με άγχωνε όταν παίζαμε αντίπαλοι. Αναμφίβολα ο κορυφαίος δεξιός εξτρέμ τα 20 τελευταία χρόνια.»

Θα αποκλείσετε τον Ολυμπιακό;

ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ: «Εάν μπορούσα να επιλέξω, θα προτιμούσα να αποκλειστούμε τώρα και να ξανακερδίσουμε μία θέση στην Ευρώπη για του χρόνου. Ωστόσο, έχω την αίσθηση πως εμείς θα είμαστε που θα περάσουμε όση εμπειρία και αν διαθέτει ο Ολυμπιακός. Εκτός των άλλων ξέρω ότι έτσι θα δώσουμε χαρά και στους οπαδούς της ΑΕΚ... »
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ