2013-02-01 13:24:02
Φωτογραφία για Ρωσία: Ο ενεργειακός κολοσσός αναπτύσσεται και στη Βενεζουέλα
Η Ρωσία επεκτείνει συνεχώς την ενεργειακή της δυναμική καθώς αναμένεται να προβεί σε επέκταση των συνεργασιών και σε μεγάλες επενδύσεις στο ενεργειακό "πεδίο" της χώρας της Βενεζουέλας.

Αυτές οι κινήσεις αποκαλύφθηκαν από τον Πρόεδρο της Ρωσικής εταιρείας ενέργειας Rosneft, Igor Sechin, σε ομιλία του στις 29 Ιανουαρίου στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Caracas.

Ο Igor Sechin δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στα αμέσως προσεχή έτη περίπου 10 δις δολάρια στην Βενεζουέλα. Αξιωματούχοι των δύο χωρών υπέγραψαν από κοινού συμφωνίες στην πρωτεύουσα της χώρας της Λατινικής Αμερικής που ανάβουν ουσιαστικά το "πράσινο φώς" για την υλοποίηση μεγάλων διμερών ενεργειακών προγραμμάτων μέσω γεωτρήσεων ανοικτής θαλάσσης. Τα προγράμματα αυτά αφορούν τόσο σε επενδύσεις και προγράμματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, όσο και στη δημιουργία μίας νέας κοινής εταιρείας ειδικά για την αγορά πετρελαιαγωγών Ρωσικής κατασκευής.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας Rafael Ramirez δήλωσε ότι οι Ρωσικές εταιρείες και οι εταιρείες της χώρας του σκοπεύουν να επενδύσουν στα επόμενα έξι χρόνια περίπου 47 δις δολάρια, με την παράλληλη αύξηση στα πραγματοποιούμενα πετρελαϊκά προγράμματα με άμεση εμπλοκή εταιρειών Ρωσικών συμφερόντων.
pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ