2013-02-01 08:30:07
Φωτογραφία για Η σοφία της Αθηνάς καίει τους Ηλείους - Μόνο η Μουσειολογία μένει από τα ΤΕΙ του νομού
Φωτιές άναψε και πανικό σκόρπισε η παρουσίαση του «Σχεδίου Αθηνά» για την αναδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Φωτιές στους αιρετούς που έδειχναν να μην πιστεύουν τις αλλαγές που σχεδιάζονταν εδώ και μήνες και τμηματικά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και τώρα δείχνουν να μην πιστεύουν στις εξελίξεις. Πανικό στους φοιτητές που τα ανέμελα χρόνια αυτής της περιόδου της ζωής τους, «βιάζονται» από την κρίση και οι περισσότεροι βλέπουν να αλλάζουν τα πάντα μετακομίζοντας σε άλλη πόλη από αυτή που ξεκίνησαν ως προορισμό στην φοιτητική ζωή τους. Από τα τέσσερα τμήματα ΤΕΙ που λειτουργούν στην Ηλεία, δύο συγχωνεύονται και μεταφέρονται στην Πάτρα και ένα συγχωνεύεται με άλλο και μεταφέρεται στο Μεσολόγγι. Μένει μόνο το ΤΕΙ Μουσειολογίας που διαθέτει πολύ μικρό αριθμό φοιτητών και εντάσσεται στον Τομέα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων.


Αναλυτικά σύμφωνα με το σχέδιο και ενώ υπολογίζεται πως ήδη έχει χαθεί για την Ηλεία το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Αμαλιάδας, η κατάσταση με τις υπάρχουσες σχολές έχουν ως εξής:

Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης ΤΕΙ Αμαλιάδας συγχωνεύεται μαζί με το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομάζεται σε Διοίκησης Επιχειρήσεων – Οργανισμών και Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας και παραμένει στο Μεσολόγγι στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Το Τμήμα Πληροφορικής & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΤΕΙ Πύργου συγχωνεύεται με το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία ΤΕΙ Αμαλιάδας, μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και μεταφέρεται στην Πάτρα.

Με βάση το χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο θα πλαισιώσει ένα ακόμα Τμήμα από τον Τομέα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, στην Ηλεία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν το διδακτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα τμήματα που συγχωνεύονται ή απορροφώνται, δεν θα απολυθούν ή απομακρυνθούν από την εργασία τους. Επίσης οι φοιτητές των τμημάτων αυτών θα παραμείνουν ώσπου να τελειώσουν τις σπουδές τους, αλλά θα μεταφερθούν στο τμήμα που θα απορροφήσει το δικό τους. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά!!!

Σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας

Υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, του δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, του αντιδήμαρχου Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλου, του βοηθού Περιφερειάρχη Δημήτρη Βάλαρη και των περιφερειακών συμβούλων κυρίας Κοκκαλιάρη και κ.κ. Πλατανιά, Μιχαλόπουλου,

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη που σε έντονο ύφος ανέφερε «δεν προλαβαίνουμε να τρώμε χαστούκια στο νομό. ΤΕΙ Ηλείας είναι αυτό που θέλουμε και αυτό θα πούμε στον Καπλάνη. Εξασφάλισα χρήματα για το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα και τώρα έρχονται να μας το πάρουν». Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη αποφασίστηκε κινητοποίηση από αύριο, με κλείσιμο των υπηρεσιών στους δήμους Πύργου και Ήλιδας, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Στην σύσκεψη όλοι εκτίμησαν ότι η διακοπή λειτουργίας των ΤΕΙ της Ηλείας και η μεταφορά τους στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι είναι απαράδεκτη και εχθρική ενέργεια για την Ηλεία, βρίσκει όλους τους Ηλείους αντίθετους και ως θεσμικοί εκπρόσωποι θα αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση.

Ως άμεσες και πρώτες ενέργειες αποφάσισαν :

Τη σύγκλιση έκτακτων Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, καθώς και Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να διατρανωθεί η αντίθεση στο κλείσιμο των ΤΕΙ και να καθοριστούν οι παραπέρα ενέργειες και τρόποι αντίδρασης.

Αντιπροσωπεία από την Ηλεία με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους Πύργου και Ήλιδας, του ΕΒΕ, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και Φορείς του Νομού, θα επισκεφθεί σήμερα τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη προκειμένου να του δηλώσουν την αντίθεση τους για το κλείσιμο των ΤΕΙ και να τον καλέσουν να συστρατευθεί μαζί με τους Ηλείους.

Να συναντήσουν τον Υπουργό Παιδεία, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για να του μεταφέρουν την αγανάκτηση και την αντίθεση του λαού της Ηλείας και να του ζητήσουν να αλλάξει την απόφαση του, ώστε τα ΤΕΙ της Ηλείας να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.

Να καλέσουν τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και τους Βουλευτές της Ηλείας να αντιδράσουν, ώστε να αποτραπεί αυτή η άσχημη εξέλιξη για την Ηλεία.

Να καλέσουν όλους τους Φορείς της Ηλείας να πάρουν αποφάσεις, που να εκδηλώνουν την αντίθεση τους.

Να καλέσουν τους φοιτητές των ΤΕΙ να αντιδράσουν και να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των ΤΕΙ.

Μετά τις παραπάνω ενέργειες να συναντηθούν σε ευρύτερη σύσκεψη ώστε από κοινού να αποφασίσουν για τα περαιτέρω βήματα του αγώνα.

Έκτακτη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου Πύργου

Με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Στάθη Καννή ανακοινώθηκε ότι συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση καλούνται να παραβρεθούν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας, οι βουλευτές Ηλείας και όλοι οι φορείς της πόλης που αντιπροσωπεύουν τις επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις, τους εργαζόμενους καθώς και την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα της πόλης.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τηγανίτες με μήλα και μέλι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τηγανίτες με μήλα και μέλι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ