2013-02-01 08:18:52
Φωτογραφία για Πάτρα: Σχέδιο Αθηνά - Τι δίνουμε . τι παίρνουμε - Οι αλλαγές στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ
Αλλαγές στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Το υπουργείο παρουσίασε το σχέδιο που είναι η πρότασή του για τον νέο χάρτη στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Με βάση αυτό προκύπτουν αλλαγές για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πατρών.

Από όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής, δεν μεταφέρονται ούτε καταργούνται τα Τμήματα Φιλολογίας, Γεωλογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικό

Για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που λειτουργούν στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, προκύπτουν τα ακόλουθα:

1.Στο Πανεπιστήμιο Πατρών καταργείται μόνο το Γενικό Τμήμα της Πολυτεχνικής, κάτι που άλλωστε το ήθελε το Πανεπιστήμιο.

2.Δεν μεταφέρθηκαν ούτε καταργήθηκαν τα Τμήματα Φιλολογίας, Γεωλογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικό, παρά τα όσα είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

3.Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς μεταφέρονται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο Αγρίνιο.


4.Δυσκολότερη είναι η κατάσταση για τα ΤΕΙ Πάτρας, Μεσολογγίου και Ιονίων Νήσων, αφού από τα 28 τμήματα που υπήρχαν ως τώρα, συγχωνεύονται ή μεταφέρονται τα 14 και τελικά θα λειτουργήσουν 14.

5.Το ΤΕΙ Μεσολογγίου ωστόσο παίρνει τμήματα και από το ΤΕΙ Πάτρας, αλλά και από την Ηγουμενίτσα και τα Μουδιανά. Βέβαια, χάνει το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής που λειτουργεί στη Ναύπακτο και το οποίο ενσωματώνεται στο Τμήμα Τεχνολογικής Πληροφορικής της Αρτας στην Ηπειρο.

6.Παράλληλα, μεταφέρονται τα τμήματα που λειτουργούσαν στο Αίγιο και την Αμαλιάδα, και αυτό σημαίνει πως θα αναγκαστούν πολλοί σπουδαστές να εγκατασταθούν σε άλλες περιοχές.

Σήμερα που θα γίνει η ουσιαστική μελέτη του σχεδίου θα υπάρξουν και οι τοποθετήσεις των πανεπιστημιακών αρχών.και των αρχώντων ΤΕΙ

Χθες, με δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση, συρρίκνωση ή συγχώνευση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στην «Π» ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου τονίζει ότι τηρήθηκαν οι δεσμέυσεις για την Πάτρα, σχετικά με το ότι δεν θα φύγει κανένα τμήμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκτιμώντας παράλληλα ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών βγαίνει ενισχυμένο και δυνατό.

Ωστόσο κάζους μπέλι αποτελεί για τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκη η προτεινόμενη ονομασία «Πανεπιστήμιο Πατρών και Δυτικής Ελλάδας». Σχολιάζοντας αυτό ο κ. Παπαθεοδώρου τονίζει ότι είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Formula 1: Η νέα MP4-28 της McLaren
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Formula 1: Η νέα MP4-28 της McLaren
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ