2013-01-31 21:47:03
Φωτογραφία για Λαχανόκηπος με καλλιεργητές άπορους στο Ηράκλειο
Δημοτικό λαχανόκηπο με καλλιεργητές άπορους συνανθρώπους μας δημιουργεί ο δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πρόκειται για μία έκταση 20 στρεμμάτων στο Καρτερό όπου εκεί πολίτες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα και άνεργοι θα μπορούν να καλλιεργήσουν το δικό τους μποστάνι και να γεμίσουν το άδειο τραπέζι.

Ήδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο καθώς εκατοντάδες Ηρακλειώτες ζητούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και αν τηρούν τα κριτήρια που θα τους επιτρέψουν να καλλιεργήσουν ένα κομμάτι γης.

Έχουμε μείνει έκπληκτοι από τη μεγάλη ανταπόκριση που έχει το πρόγραμμα αυτό στους συνανθρώπους μας. Ο δήμος Ηρακλείου θέλει να παραχωρήσει την έκταση αυτή προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες που σήμερα δοκιμάζονται από τη κρίση και τη φτώχεια να παράγουν προϊόντα για τις καθημερινές τους βασικές ανάγκες, ανέφερε χαρακτηριστικά στο prismanews.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη.


Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού απαιτείται η οργανική διασύνδεση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας με τις πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης μέσω της ευρύτερης δραστηριοποίησης όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής έχει κινητοποιήσει τοπικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς για τη δημιουργία ενός κοινωνικού εταιρικού σχήματος με στόχο την ανάπτυξη δικτύου άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο που προκύψει μέσα από τη δημιουργία δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

prismanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ