2013-01-31 21:20:14
Φωτογραφία για Στουρνάρας: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα
Tο ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, πέραν όσων έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Mega. «Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα αυτό.

«Δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος και δε θα ζητηθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που θα έπαιρνε ούτως ή άλλως το κράτος μέσω της φορολογίας ακινήτων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση για την εξεύρεση της δικαιότερης λύσης σχετικά με τη φορολογία ακινήτων.

Προανήγγειλε, ακόμη, αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, λέγοντας ότι αυτές θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές, ώστε να αντικατοπτρίζουν ό,τι ισχύει σήμερα στην ελληνική αγορά ακινήτων.


Αναφερόμενος στις αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, ο κ. Στουρνάρας μίλησε για μείωση της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων όσο και ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα στο οποίο βρίσκεται η κοινωνία και ότι προτεραιότητα έχει η διάσωση της χώρας.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών. 

Επισήμανε, επίσης, ότι του ασκείται μεν κριτική, αλλά κανείς δεν κάνει προτάσεις. «Αν δεν κάνουμε τίποτε σημαίνει χρεοκοπία. Η χώρα είχε φτάσει σε οριακό σημείο, κινδύνευε να βγει εκτός ευρωζώνης και να χρεοκοπήσει. Εμείς, τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, προσπαθούμε με το μικρότερο δυνατόν κόστος για τον Έλληνα πολίτη να φέρουμε τη χώρα σε βιώσιμη κατάσταση», ανέφερε. 

Τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή. «Δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν από παντού παράπονα και προτάσεις για το πώς να απαλλαγούν από το φορολογικό βάρος άνθρωποι που δεν πληρώνουν ποτέ», σημείωσε. 

«Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο, γιατί υπάρχει μια τρομολαγνεία. Τα σενάρια που ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας. 
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ