2013-01-31 15:51:03
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της η ΔΕΘ-Helexpo AE
της Άννης Καρολίδου

Την εβδομάδα αυτή, μόλις την περασμένη Δευτέρα, άρχισε η διαδικασία συγχώνευσης των ΔΕΘ Α.Ε. και Helexpo A.E., στον ένα ενιαίο εκθεσιακό φορέα, τη ΔΕΘ Helexpo A.E.

«Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Δημιουργείται μία εταιρεία, με ίδια κεφάλαια άνω των 250 εκατ. ευρώ, με τζίρο που για το 2012 υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το 2012 και, το κυριότερο, με μία επιχειρησιακή στρατηγική. Από τις πρώτες ενέργειες της διοίκησης της νέας εταιρείας, θα είναι η διερεύνηση πιθανών συνεργασιών με εξειδικευμένους εκθεσιακούς και συνεδριακούς φορείς του εξωτερικού», δηλώνει ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΘ Α.Ε. , Τάσος Τζήκας.

H διαδικασία συγχώνευσης θα τρέξει με ταχείς ρυθμούς, θα διαρκέσει δύο μήνες και στο τέλος αυτού του διμήνου, θα υπάρχει μία εταιρεία, με νέα επιχειρησιακή στρατηγική, νέο οργανόγραμμα, αναμορφωμένες δομές και, όπως αναμένεται, έτοιμη να αναζητήσει στρατηγικές συμμαχίες και να μιλήσει με όσους έχουν μέχρι τώρα εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεργασίας με την Έκθεση.


Σημειώνεται, όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, ότι στα...αζήτητα, με ευθύνη των αρμόδιων τότε υπουργών, έχει μείνει το ενδιαφέρον συνεργασίας που είχε εκδηλώσει η γαλλική GL Events.

Οι διαδικασίες συγχώνευσης άρχισαν, με την εξωτερική υποστήριξη ορκωτών λογιστών, από τα οικονομικά και νομικά ζητήματα, καθώς πρέπει να γίνει η αποτίμηση της Helexpo και να κλείσουν οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο εταιρειών που εκκρεμούν.

Σε αυτό το δίμηνο διάστημα, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι τώρα, σαν δύο ιδιαίτερες επιχειρηματικές οντότητες, αλλά τη διοίκηση και στις δύο ασκεί το δ.σ. της ΔΕΘ Α.Ε.

Στη διάρκεια αυτού του διμήνου, θα διαμορφωθεί η στρατηγική της νέας εταιρείας, θα τεθούν οι στόχοι της, θα αναμορφωθούν οι δομές, θα γίνει το νέο οργανόγραμμα, θα αξιολογηθεί το προσωπικό βάσει προσόντων και με αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, όπως τόνισε ο δ/νων σύμβουλος, Τάσος Τζήκας.

Για το σκοπό αυτό, συγκροτούνται ομάδες εργασίας με στελέχη και των δύο εταιρειών, για όλα τα θέματα που άπτονται της συγχώνευσης.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ