2013-01-31 12:07:58
Φωτογραφία για Πληρώνουν ενοίκια σε μισθώματα, την ώρα που δημόσια κτίρια στο Ηράκλειο ρημάζουν
Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης εμφανίζουν πολλά από τα δημόσια κτίρια στο Ηράκλειο, τη στιγμή που αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και έτσι Δήμος και Περιφέρεια να γλιτώνουν από τα ενοίκια που καταβάλλουν

Πρόκειται για κτίρια... τα οποία παραμένουν άδεια και αναξιοποίητα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι χώροι στους οποίους θα στεγάζονταν υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου ή της Περιφέρειας Κρήτης.

Βέβαια σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ν. Κρήτη" το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι δύο τους ερίζουν για την αξιοποίηση κάποιων εκ των κτιρίων που μένουν κλειστά μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του πρώην κτιρίου της Τροχαίας Ηρακλείου, επί της οδού Ταγματάρχου Τζουλιαδάκη και Χάνδακος, αλλά και αυτό επί της οδού Ταγματάρχου Τζουλάκη, όπου στεγάζονταν τα Α και Β αστυνομικά Τμήματα.

Για αυτά τα δύο κτίρια ήδη από το 2010 ο Δήμος Ηρακλείου έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για την παραχώρηση τους, με την Περιφέρεια να έχει μπει και αυτή στο "παιχνίδι" για την παραχώρησή τους. Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του απηύθυνε κάλεσμα στους φορείς του Δημοσίου να τα αποδεσμεύσουν και να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών.

Η ουσία είναι ότι ενώ αυτή η διαδικασία βρίσκεται μεν σε εξέλιξη, αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά, τα κτίρια αυτά μένουν κλειστά και αναξιοποίητα.
creteplus Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ