2013-01-31 09:47:04
Φωτογραφία για Προχωρά το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης καπνίσματος στην Αυστραλία
Ο Δήμος του Περθ απαγόρευσε - με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου - το κάπνισμα σε όλους τους πεζόδρομους της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ενώ το μέτρο χαιρέτισαν ο ιατρικός σύλλογος αλλά και το αυστραλιανό συμβούλιο κατά του καπνίσματος, που υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο τρόπος για να προστατευθεί η υγεία των παιδιών και των μη καπνιστών.

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα κατά του καπνίσματος εξετάζει να εφαρμόσει ο Δήμος Μελβούρνης, ο οποίος αναμένεται να ψηφίσει σύντομα επί πρότασης του δημοτικού συμβούλου Ρίτσαρτ Φόστερ για να απαγορευτεί εντελώς το κάπνισμα στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, σε στάδια και παιδικές χαρές. Ο Φόστερ προτείνει την απαγόρευσή του σε όλους τους χώρους: στους πεζόδρομους, στις πλατείες ακόμη και στα πεζοδρόμια. «Θα υπάρξει κάποια αντίδραση, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία του 80% του λαού που δεν καπνίζει» σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως, πριν ξεκινήσει η εκστρατεία κατά του καπνίσματος, το ποσοστό των Αυστραλών που κάπνιζε ήταν 70% και τώρα έχει μειωθεί στο 20%. «Όσο περισσότεροι κόψουν το τσιγάρο, τόσο καλύτερα για τους ίδιους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και το κοινωνικό σύνολο. Ακόμα και για την εθνική οικονομία» αναφέρει ο Φόστερ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ