2013-01-31 01:31:03
Φωτογραφία για Ορμπάν: Επικίνδυνα τα σχέδια Κάμερον
«Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορώ να φανταστώ». Αυτό ήταν το σχόλιο του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Viktor Orbán, σχετικά με την ανακοινωθείσα πρόθεση του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, να... διενεργήσει μελλοντικά δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε εξάλλου, ότι το να ανοίξει κανείς τις ευρωπαϊκές συνθήκες είναι μεν εύκολο, αλλά εξαιρετικά πιο δύσκολο είναι να επιτύχει κανείς το κλείσιμό τους. Έτσι, προέτρεψε τον Cameron να περιορίσει τις απαιτήσεις του στην επαναδιαπραγμάτευση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και να επικεντρωθεί στο βασικό του αίτημα για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Ακόμα, ενόψει της επικείμενης τραπεζικής ενοποίησης, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή κρίσιμη για την ευρωζώνη, απέφυγε όμως να πάρει από τώρα θέση για το εάν η χώρα του θα ενταχθεί σε αυτήν.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μόνο αν ενσωματώσει τον μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ απέρριψε την θεωρία ότι βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, εντοπίζοντας το πρόβλημα στην δική μας ήπειρο και παραπέμποντας στο παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ