2013-01-30 23:09:03
Φωτογραφία για Αναπάντεχη συρρίκνωση οικονομίας των ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο του 2012
Αναπάντεχη συρρίκνωση της τάξης του 0,1% υπέστη η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, στο πλαίσιο... της ενεργοποίησης μεγάλων περικοπών στις αμυντικές δαπάνες και πτώσης των εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορείου της χώρας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα εν λόγω στοιχεία καταδεικνύουν μία απότομη επιβράδυνση στην οικονομία των ΗΠΑ, η οποία είχε απολαύσει ανάπτυξη της τάξης του 3,1% κατά την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Μεγαλύτερη πηγή συρρίκνωσης του αμερικανικού ΑΕΠ απετέλεσε η μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 6,6%, σε σχέση πάντα με τα τέλη του 2011. Ως καταλύτης της εν λόγω πτώσης λειτούργησε η περικοπή των αμυντικών δαπανών κατά 22,2%, ποσοστό που στοιχειοθετεί τη μεγαλύτερη μείωση στον τομέα της άμυνας από το 1972, όταν ξεκίνησε η σταδιακή απεμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων από τον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Επιβραδυντική επίπτωση στην οικονομία των ΗΠΑ είχε και η απροσδόκητα μεγάλη πτώση στις εξαγωγές, οι οποίες υποχώρησαν κατά 5,7% σε βάθος δωδεκαμήνου, αυξάνοντας το έλλειμμα του αμερικανικού εμπορικού ισοζυγίου.

Στον αντίποδα, αύξηση της δραστηριότητας παρατηρήθηκε στους τομείς της καταναλωτικής δαπάνης, των επιχειρηματικών επενδύσεων, και της αγοράς ακινήτων, ωστόσο, αυτές οι θετικές εξελίξεις δεν ήταν αρκετές προκειμένου να ωθήσουν την αμερικανική οικονομία σε θετικό έδαφος.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
roqyUSB: Cydia System  free
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
roqyUSB: Cydia System free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ