2013-01-30 22:42:03
Φωτογραφία για Έκοψαν δέντρα σε δρόμο της Ξάνθης-Διαμαρτυρίες των κατοίκων [video]
Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής Σαμακώβ προκάλεσε η κοπή δέντρων στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του γηπέδου του ΑΟΞ. Πρόκειται, κυρίως, για τα δέντρα που είχαν υποστεί ζημιές κατά τις εργασίες ανάπλασης του πεζοδρομίου που εκτελούνται στο συγκεκριμένο δρόμο.

Το καλοκαίρι οι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί και οι υπεύθυνοι του έργου είχαν τοποθετήσει υποστυλώματα για να στηρίξουν τα δέντρα. Τελικά, το μεσημέρι της Τετάρτης οι υπεύθυνοι προχώρησαν στην κοπή 11 δέντρων, κυρίως αυτών που είχαν προβλήματα, προκαλώντας τις έντονες

Κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν και, μια κυρία, μπροστά στην κάμερα του XanthiPress.gr επιχείρησε να σταματήσει την κοπή. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι διαθέτουν σχετική άδεια από την Πολεοδομία. Πράγματι, με βάση το σχετικό ρεπορτάζ του XanthiPress.gr η Πολεοδομία εξέδωσε άδεια για την κοπή 11 δέντρων στις αρχές του Ιανουαρίου. Οι αρμόδιοι του Δήμου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δέντρα που είχαν επιφανεικές ρίζες, που δεν μπορούσαν να διασωθούν και τα οποία αντικαθίστανται άμεσα.

Ήδη μετά την κοπή δύο δομικά μηχανήματα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν τους κορμούς από το έδαφος, ώστε να φυτευτούν νέα δέντρα, σε αντικατάσταση των παλιών και μαζί με τα υπόλοιπα που φυτεύονται. Οι περίοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι είχαν λάβει την υπόσχεση ότι τα δέντρα θα διασωθούν και δεν θα κοπούν.

xanthipress.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ