2013-01-30 22:11:50
Φωτογραφία για ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ... ΑΒΡΑΑΜ! ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από την Καβάλα με την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου μετά τη νίκη του με 0-1 αλλά και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να έχει αγωνιστεί σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί αρκετά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε να ξεκινήσει στην 11άδα ο Κάρολ αλλά και τους Βλαχοδήμο, Φετφατζίδη.

Οι δύο… μικροί έπαιξαν στα άκρα, ενώ μπροστά τους βρισκόταν ο Μήτρογλου, ως ο μόνος επιθετικός. Πίσω του ήταν ο Γκρέκο με αμυντικά χαφ τους Φέισα και Μοντέστο. Την άμυνα αποτελούσαν ο: Μανωλάς, Σιόβας, Λυκογιάννης και Παπάζογλου.

Το γκολ πάντως ήρθε και πάλι από την άμυνα και συγκεκριμένα από τον Σιόβα στο 12ο λεπτό.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου αγώνα και παράλληλα τη δυνατότητα να δώσουν σε αρκετούς ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να αγωνιστούν και να δείξουν το ταλέντο τους.


Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή του ματς απειλητικά, παίζοντας αρκετά από τα άκρα. Η μπάλα περνούσε πολύ από τον Λεάντρο Γκρέκο στον άξονα, αλλά και από τον Λιούμπομιρ Φέισα, οι οποίοι «μοίραζαν» στους Φετφατζίδη και Βλαχοδήμο στις πτέρυγες. Στο 11’ ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ενέργεια και σουτ, αναγκάζοντας τον Αποστολίδη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, στην αριστερή του γωνία.

Το πρώτο κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε και δεύτερο αμέσως. Το εκτέλεσε ο Λεάντρο Γκρέκο, αριστοτεχνικά και έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Αποστολίδη, ανοίγοντας στο 12’ το σκορ και βάζοντας σε θέση οδηγού και σε αυτό το ματς τους ερυθρόλευκους.

Αρκετές φορές η μπάλα έφευγε και από τα πόδια του Ρόι Κάρολ απευθείας προς τα άκρα, για τους Λυκογιάννη και Παπάζογλου και ο Ολυμπιακός αναπτυσσόταν αρκετά από τις πτέρυγες. Ο Φετφατζίδης και ο Βλαχοδήμος συνέκλιναν με κάθε ευκαιρία και ο πρώτος με ωραίες ενέργειες κρατούσε απασχολημένους τους αμυντικούς των «αργοναυτών», μοιράζοντας την μπάλα σε ελεύθερους παίκτες και βγάζοντας τον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς πιο επιθετικοί, αν και η Καβάλα από την πλευρά της δεν έπαιζε μαζική άμυνα.

Ένα σουτ του Φετφατζίδη στο 22’ δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας την μπάλα να περάσει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη. Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο 29’ η μπάλα πέρασε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τον Γκρέκο στον Βλαχοδήμο αριστερά, από εκεί στον Μήτρογλου στον άξονα και από εκεί στον Φετφατζίδη δεξιά, ο οποίος έφυγε σαν «βέλος». Έκανε μία κοφτή ντρίμπλα στον Τάσιτς και σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ! Δύο λεπτά μετά, στο 31’, ο Γελαδάρης γύρισε από δεξιά την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκεί όπου ο Πλιάγκας σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 41’ ο Γκρέκο έκανε την επέλαση με την μπάλα στα πόδια, από τον άξονα. Προχώρησε προς την περιοχή, βρήκε τον χώρο που ήθελε και σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Αποστολίδη, ο οποίος απέκρουσε. Στο 45’ ο Βλαχοδήμος κινήθηκε έξω από την περιοχή και λίγο αριστερά. Βρήκε τον χώρο και σούταρε με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα πάνω στην αγκαλιά του Αποστολίδη, ο οποίος μπλόκαρε.

Φάση η οποία ήταν και η τελευταία καλή για το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος το οποίο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 (3-0 συνολικά στο σκορ), έχοντας παίξει επιθετικά και γρήγορα. Υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες η μπάλα άλλαζε πτέρυγα άμεσα και με μεγάλη ταχύτητα. Στους διακριθέντες του πρώτου μέρους ο κινητικότατος Γιάννης Φετφατζίδης, ο Τάσος Παπάζογλου και ο Λεάντρο Γκρέκο, ο οποίος έκοβε, οργάνωνε και, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία, εκτελούσε κιόλας. Κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν υστέρησε, ασχέτως αν δεν έβγαιναν πάντα όλες οι ενέργειες επί χόρτου.

Η επανάληψη άρχισε με ένα σημαντικό γεγονός για το Θρύλο! Με την επανεμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ενδεκάδα, μετά από την πολύμηνη απουσία του λόγω του σοβαρού τραυματισμού του! Ο Έλληνας σέντερ μπακ αντικατέστησε τον Κώστα Μανωλά και έτσι στην πρώτη του συμμετοχή μετά από αυτό το μεγάλο διάστημα, βρέθηκε στο κέντρο άμυνας των ερυθρόλευκων μαζί με τον Δημήτρη Σιόβα! Ευχάριστα νέα, αν μη τι άλλο, για όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού και είδε τον Αβραάμ υγιή να φορά ξανά τα ερυθρόλευκα και να αγωνίζεται με το γνωστό του πάθος!

Στο 60’ ο Χουάν Πάμπλο Πίνο αντικατέστησε τον Λεάντρο Γκρέκο. Ο Κολομβιανός πέρασε στον άξονα, ως οργανωτής, μπροστά από τους Μοδέστο και Φέισα. Στις πτέρυγες παρέμειναν οι Φετφατζίδης και Βλαχοδήμος. Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα διαχείριση του αποτελέσματος, περιμένοντας την ευκαιρία του να πετύχει και κάποιο άλλο γκολ. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι «κατέβασαν ταχύτητα», όμως σε κάθε επίθεση προς την εστία του Απσοτολίδη έβαζαν τον αντίπαλο σε κίνδυνο.

Στο 73’ ο Πίνο πέρασε εξαιρετικά κάθετα την μπάλα στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Έλληνας στράικερ σκόραρε, όμως η φάση ήταν ως μη γενόμενη, από τη στιγμή που ο επόπτης σήκωσε τη σημαία και ο διαιτητής συμφώνησε με την υπόδειξή του.

Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να περνάει στην φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΚΑΒΑΛΑ: Αποστολίδης, Παγώνης (53’ Εντιαγιέ), Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Πάτο, Μαραγκός, Τάσιτς, Γελαδάρης (52’ Ρεβυθόπουλος), Κούτεφ, Πλιάγκας (63’ Ντος Σάντος), Κάργας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Σιόβας, Μανωλάς (46’ Αβ. Παπαδόπουλος), Μοδέστο, Φέισα, Γκρέκο (60’ Πίνο), Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ