2013-01-29 17:30:20
Φωτογραφία για ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ : ΡΟΤΕΪΣΟΝ ΚΑΙ... ΦΕΝΕΡ
Στον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε στρέφουν την προσοχή τους στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Χρήστος Μαρμαρινός. Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτώκα παραχώρησε δηλώσεις στον «Sentra 103.3», τονίζοντας πως αρχικά στην ομάδα του Πειραιά θα κοιτάξουν να καλύψουν το κενό που προέκυψε με τον σοβαρό τραυματισμό του Μάντζαρη με λύση εκ των έσω.

Για εάν έχουν κάνει ευχέλαιο στον Ολυμπιακό μετά τους πολλούς τραυματισμούς: «Όχι ακόμα. Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολλά προβλήματα. Ίσως αυτό να είναι απόρροια του προγράμματος που είναι πρωτόγνωρο για τις ευρωπαϊκές ομάδες. Οι παίκτες δίνουν συνεχή παιχνίδια, κάνουν προετοιμασία το καλοκαίρι. Παρατηρώντας τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η τάση τραυματισμών είναι αυξημένη κάτι που πρέπει να κοιτάξουν οι υπεύθυνοι».

Για την αναδιάρθρωση της Ευρωλίγκας: «Καλά έκανε και αύξησε τους αγώνες αλλά να δούμε τι μπορεί να γίνει για τους αθλητές. Να υπάρχει κάποια μέριμνα. Μέχρι και στο ΝΒΑ που δίνουν πολύ περισσότερα ματς, η δομή του πρωταθλήματος ευνοεί κάτι τέτοιο».


Εάν ο Άντριου Γκάουντλοκ είναι το φαβορί για να καλύψει το κενό του Μάντζαρη: «Όχι δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Πρώτα από όλα έχουμε τον αγώνα με την Φενέρ και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Θα ήμασταν ανακόλουθοι προς τους παίκτες μας εάν λέγαμε τώρα πως ψάχνουμε για παίκτη, δεδομένου πως έχουμε πλήρη αριθμό ξένων, θα ήταν άδικο προς την ομάδα. Καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου όμως να ηρεμήσει πρώτα η κατάσταση».

Για το αν ο Ολυμπιακό κάνει «κοιλιά» λόγω κόπωσης: «Δεν κάναμε τα καλύτερα παιχνίδια τελευταία αλλά γι αυτό φταίει το μειωμένο ροτέισον. Πλην του Σπανούλη, δεν έχουμε άλλους παίκτες να τραβάνε πάνω τους πολλά λεπτά συμμετοχής. Έτσι, όταν μικραίνει το ροτέισον λόγω τραυματισμών, μερικές φορές δεν παίζουμε όπως θα θέλαμε».

Για τον Πάουελ που αντικατέστησε τον Ντόρσεϊ και τραυματίστηκε: «Μείον ένας παίκτης στο ροτέισον. Επίσης ο Μαυροειδής είναι τραυματίας. Ο Σερμαντίνι έχει κι αυτός πρόβλημα στην μέση. Δεχτήκαμε 2-3 χτυπήματα».

Για το αν είναι κομβικό το ματς με την Φενέρ μετά την ήττα από την Σιένα: «Ο Πάουελ έκανε χθες μια πρώτη προπόνηση μετά από καιρό. Θα δούμε σήμερα εάν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πάμε προπόνηση με προπόνηση. Θέλω να πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει για μερικά λεπτά».

Για το μπάτζετ των 35 εκατ. ευρώ της Φενέρ: «Στο μπάσκετ έχουμε δει πως δεν παίζει πάντα ρόλο το μπάτζετ. Δεν σημαίνει πως εάν δίνεις πολλά λεφτά θα έχεις ανάλογα αποτελέσματα. Η Φενέρ δεν είχε αυτά που περίμενε ο κόσμος της. Όμως έχει επικίνδυνους παίκτες και όλα μπορούν να γίνουν. Η προηγούμενη αποτυχία της δεν μας δίνει το δικαίωμα να επαναπαυόμαστε».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την διαφορά των τεσσάρων βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες: «Είναι ακόμα νωρίς. Δεν μπορώ να πω πως δεν σκεπτόμαστε το ντέρμπι. Όμως η διαφορά των τεσσάρων βαθμών δεν αποτελεί μαξιλάρι ασφάλειας. Δεν την σκεφτόμαστε καν».

Για το γεγονός πως Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης αντιμετωπίζονται μερικές φορές πολύ διαφορετικά σε σχέση με ξένους προπονητές: «Και οι δύο έχουν δώσει πολλές φορές εξετάσεις και στις προηγούμενες ομάδες τους. Η εικόνα τους δεν δικαιολογεί τέτοια σχόλια. Είναι αξιόλογοι προπονητές με παρόν και μέλλον. Έχουν δουλέψει με μεγάλα ονόματα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Είναι μια ευκαιρία για αυτούς. Είναι προπονητές βγαλμένοι από το ελληνικό μπάσκετ και πρέπει να τους στηρίζουμε».

Για το αν θα αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη: «Πρέπει να δούμε τι ροτέισον θα κάνουμε. Μακροχρόνια πρέπει να δούμε τους αντιπάλους. Αυτό που προέχει είναι το ροτέισον και να βρούμε το κατάλληλο σχήμα για την Φενέρ. Σίγουρα έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του εκ των έσω. Ο Λο επιστρέφει με την Φενέρ και έτσι θα είμαστε σε διαφορετική θέση. Ας κερδίσουμε έστω και με μισό πόντο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ