2013-01-29 17:05:03
Φωτογραφία για Λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Πάργας,άλλα από τα τέλη διαφήμισης… και χαρίζονται για αποζημίωση ιδιώτη για οικόπεδο στο Καναλάκι
Σε κρίση διάρκειας έχει μπει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας καθώς διαθέτει μόνο οριακή πλειοψηφία όπως αποδείχθηκε σε μια κρίσιμη... συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια απόφαση απαλλοτρίωσης οικόπεδου που λίαν επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χαριστική πράξη υπέρ ενός πολίτη του Καναλακίου .

Η μη στήριξη της απόφασης του Δημάρχου κόστισε την από αέρος και με μεσώ της ραδιοφωνικής μου εκπομπής στο Ράδιο Πρέβεζα διαγραφή δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του.

Συγκεκριμένα οριακά πέρασε στις 28-11-2012 η πρόταση του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Λιόλιου για απαλλοτρίωση ολοκλήρου του οικοπέδου του κ .Νικολάου Γάκη αντί του ποσού των 173,322,10 ευρώ σε 7 ισόποσες δόσεις των 24,757,30 ευρώ.

Συγκεκριμένα η πρόταση πέρασε με την ψήφο του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που σε ισοψηφία Θεωρείται διπλή καθώς υπερψηφίστηκε από 14 μόνο σύμβουλους της πλειοψηφίας έναντι 14 αρνητικών ψήφων που θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να δοθούν αυτά τα χρήματα για την αποζημίωση ολοκλήρου του οικόπεδου.


Αξιοσημείωτο είναι ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν από τέλη διαφήμισης του Δήμου Πάργας που αντί να αποδοθούν ως αντισταθμιστικά οφέλη στους δημότες, θεωρήθηκαν ως έσοδα και θα δοθούν ως αποζημίωση σε μια απαλλοτρίωση για διάνοιξη δρόμου… που είναι ήδη ανοιχτός εδώ και σαράντα χρονιά κι έχει καταστεί κοινόχρηστος.

Για την αποζημίωση έχει προηγηθεί άλλη απόφαση τον Οκτώβριο η οποία ακυρώθηκε ως λανθασμένη με την απόφαση της 28-11-12 αφού αποζημίωνε τμήμα όπως φαίνεται της ιδιοκτησίας του κ. Γάκη το οποίο φυσικά άφορα τον υπάρχοντα δρόμο που έχει καταστεί κοινόχρηστος πριν την ψήφιση του σχεδίου πόλεως Καναλακίου δηλαδή πριν το 1998, που έγινε το σχέδιο.

Αυτό έχει τη σημασία του αφού το άρθρο 28 του ν.1337/1983 (Νόμος Τρίτση) προβλέπει πως ιδιωτικοί δρόμοι που βρίσκονται μέσα στα εγκεκριμένα σχεδία πόλεων θεωρούνται ως κοινόχρηστοι χώροι που ανήκουν στον οικείο Δήμο και δεν οφείλεται καμιά αποζημίωση λόγω ρυμοτομίας.

Και στην περίπτωση που υπήρχε δικαστική απόφαση την οποία επικαλείται ο Δήμαρχος, αφού είχε δοθεί και άλλη αποζημίωση στον ιδιοκτήτη από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Νάστα, δεν υπάρχει λόγος να αποζημιωθεί ολόκληρη η έκταση του οικόπεδου άλλα μόνο το τμήμα που άφορα το δρόμο.

Είναι σημαντικό ότι μέχρι σήμερα σχεδον ένα μηνά μετά την λήψη της απόφασης δηλαδή από τις 28-11-12 δεν χει καθαρογράφει η εν λόγω απόφαση και δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ενώ ασφαλείς μας πληροφορίες λένε πως η απόφαση θα προσβληθεί ως μη νόμιμη σε όλα τα αρμοδία όργανα άλλα και στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συμβουλίου που καλείται να κρίνει τη νομιμότητα και την αναγκαιότητα μιας τέτοιας υπέρογκης δαπάνης.

Δημήτρης Λούπας

Εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

parganews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ