2013-01-29 12:54:46
Φωτογραφία για Το «πρόσωπο του 2011» ηγέτης της χρεοκοπίας!
Μπορεί κάποιος από «άνθρωπος της χρονιάς» λίγους μήνες μετά να λογίζεται «χρεοκοπημένος»; Με βάση τη θεωρία της... πολιτικής εξέλιξης, ναι! Αυτό τουλάχιστον συνέβη στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος το 2011 ανακηρύχθηκε «άνθρωπος της χρονιάς» από το αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό «Προφίλ». Εναν χρόνο αργότερα το έντυπο επανεξετάζοντας -κατά πώς φαίνεται- τα πράγματα σε χθεσινό δημοσίευμά του, στο οποίο πραγματευόταν το γεγονός ότι ο ΓΑΠ είναι περιζήτητος πια -μόνο- για διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, επέλεξε τον τίτλο «απόψεις ενός χρεοκοπημένου».

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009 - 2011 ήταν ένας από αυτούς που «συνδιαμόρφωσαν» τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ -κατά την άποψη ορισμένων- ήταν ένας από εκείνους που τη συμπροκάλεσαν! Κατά τη διαδικασία διάσωσης της χώρας κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει και το κόμμα του στην άβυσσο.


Σύμφωνα με το περιοδικό, επί δύο χρόνια ο γόνος της -«ξοφλημένης» πλέον πολιτικά- δυναστείας βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνο λίγους φίλους. Ομως συνέλεξε εμπειρίες, που κάποιος προτιμά να τις ακούει παρά να τις έχει ο ίδιος, και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο ο Παπανδρέου είναι τώρα περιζήτητος.

Πάντα σύμφωνα με το αυστριακό περιοδικό, ο ΓΑΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο «Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας Ρόμπερτ Λίμπερμαν την περασμένη εβδομάδα.

Το δημοσίευμα του αυστριακού περιοδικού καταλήγει με το -πικρόχολο- συμπέρασμα ότι ο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, από οικονομική άποψη μπορεί να σταθεί μόνος του στα πόδια του.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ