2013-01-29 09:43:12
Φωτογραφία για Διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας
 Του Κώστα Πικραμένου*

Προσωπικά, στα θέματα Δημόσιας Τάξης, Μετανάστευσης, Εξωτερικής πολιτικής και  Άμυνας, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με βρίσκουν άκρως αντίθετο καθώς στερούνται γεωπολιτικής ανάλυσης και ρεαλισμού. Έχω αρθρογραφήσει επαρκώς επ’ αυτού και δεν θέλω προς το παρόν να επανέλθω.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ διημερίδα με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεολογίας. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τ. Κουράκης και ο δημοσιογράφος του «ΡχΣ» κ. Κούλογλου.

Η ομιλία του κ. Κουράκη διήρκησε 24 λεπτά, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ του Σαμαρά «έβγαλε είδηση» προκειμένου να χτυπήσει δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ Ο κ. Κουράκης με παραδείγματα παρουσίασε εν συντομία το καθεστώς φορολογικού παραδείσου που απολαμβάνει η Εκκλησία της Ελλάδος και τα 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύει! Αναφέρθηκε σε ποινικές υποθέσεις με πλαστές βεβαιώσεις δωρεών προς Μοναστήρια και Ενορίες προκειμένου ιδιώτες να αποφύγουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Στο τέλος της ομιλίας του επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας  όπου περιλαμβάνεται η παύση της μισθοδοσίας του Κλήρου από το Δημόσιο, δηλαδή τους Έλληνες πολίτες


Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο αρθ.3 του Συντάγματος με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησα στο άρθρο μου με τίτλο «κ. Χολέβα είστε λάθος». Συγκεκριμένα έγραφα:

«Κατ' αρχάς το Σύνταγμα (άρθρο 3) αναγνωρίζει ως “επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος την θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού”. Ο κ. Χολέβας διευκρινίζει ότι το εν λόγω άρθρο αναγνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Αυτό άλλωστε αναγνωρίζουν όλες οι δημοσκοπήσεις και στατιστικές μελέτες. Εν ολίγοις, το άρθρο 3 διαπιστώνει το προφανές αλλά δεν αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία του Κράτους (όχι των Ελλήνων) την Ορθοδοξία ρητώς και κατηγορηματικώς».

«Αν διαβάσει κανείς το Σύνταγμα της Ορθόδοξης Αρμενίας στο άρθρο 8,2 ορίζεται ότι

“Η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει την αποκλειστικη ιστορική αποστολή της Αρμενικής Εκκλησίας στην πνευματική ζωή του Έθνους και την ανάπτυξη της εθνικης παράδοσης και διατήρηση της εθνικής ταυτότητας”. Την ίδια στιγμή το άρθρο 8,1 ορίζει ότι “η Αρμενική Δημοκρατία δεν έχει επίσημη θρησκεία”!!!

Δηλαδή η Συνταγματική αναγνώριση της θρησκείας της πλειοψηφίας ενός Λαού ή του ρόλου της Εκκλησίας στην ιστορική πορεία αυτού δε συνεπάγεται αυτόματα την υιοθέτηση της εν λόγω θρησκείας ως επίσημης θρησκείας του Κράτους»

Ο κ. Κουράκης αντιπροτείνει όσοι φορολογούμενοι επιθυμούν εθελοντικά να συνεισφέρουν στη μισθοδοσία των κληρικών να συμπληρώνουν συγκεκριμένο κωδικό στη φορολογική τους δήλωση. (ποσόστωση επί του φόρου). Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται αρκετά χρόνια τώρα σε κράτη μέλη της ΕΕ όπως η Ιταλία και η Γερμανια με μεγάλη χριστιανική παράδοση. Γιατί όχι και στην Ελλάδα; Η Χριστιανική πίστη εκάστου εξ ημών δεν κινδυνεύει από τη μισθοδοσία ή μη των κληρικών. Ούτε βέβαια και το Έθνος το οποίο υπήρχε πολλούς αιώνες πριν την Ορθοδοξία. Φυσικά οι κληρικοί θα συνεχίζουν να παίρνουν «μαύρα» από θρησκευτικά μυστήρια, κηδείες και αγιασμούς....Στην Έλλαδα άλλωστε ζούμε!

Στη χώρα του δήθεν...

Κάποιοι θα πουν ότι στην Ελλάδα του Μνημονίου και της Φτώχειας δεν πρέπει να ανοίξουμε νέα μέτωπα που θα διχάζουν το λαό. Έτερον εκάτερον.

Ζούμε σε μία χώρα όπου όλα είναι μούφα, δήθεν, yalanci...

Πατριδοκάπηλοι και φασίστες που προβάλλονται ως πατριώτες, λαμόγια και αεριτζήδες που μοστράρονται ως υγιείς επιχειρηματίες, κληρικοί με εκατομμύρια στις τράπεζες, εθνοπατέρες με μηδέν ένσημα, στρατιωτικοί και πολιτικοί της μίζας, δημοσιογράφοι παπαγαλάκια, Αριστεροί του Κολωνακίου και της Εκάλης, επαγγελματίες ανθρωπιστές, εργατοπατέρες με πούρα, απεργοί με άδειες ασθένειας, μαϊμού τυφλοί και συνταξιούχοι, ΜΚΟ με εικονικά προγράμματα, κλπ

Ο Αρχιεπίσκοπος είναι υπέρ του διαλόγου σε αντίθεση με τον Προκάτοχο του. Δεν του αρέσει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Ας ανταποκριθεί λοιπόν στο «κάλεσμα των καιρών» και ας ζητήσει ο ίδιος τη παύση της μισθοδοσίας των κληρικών και τη μετατροπή αυτής σε επίδομα για τις πολύτεκνες οικογένειες.

*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του βιβλίου «Χρυσή Αυγή – Το τέλος της Μεταπολίτευσης» (http://ekdotika.blogspot.com)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ