2013-01-28 19:42:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο κτίριο του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου μεταφέρθηκε το Δημοτικό Ωδείο - Σε άθλια κατάσταση το παρέλαβε ο Δήμος - Δείτε φωτο
Στο κτίριο του παλαιού αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας στην οδών Μαιζώνος στεγάζεται πλέον το Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Από την μεταφορά αυτή στο συγκεκριμένο κτίριο εκτιμάται ότι ο Δήμος εξοικονομεί περί τα 60.000 ευρώ ετησίως.

Κατά την τελετή παράδοσης του χώρο σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς επισήμανε τα εξής:

"Στο πλαίσιο της πολιτικής αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και της εξοικονόμησης χρημάτων από τα ενοίκια που πληρώνει ο Δήμος για τη στέγαση των Υπηρεσιών του, εντατικοποιήσαμε τις κινήσεις μας και προσπαθήσαμε να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας προτεραιότητα στη δυνατότητα στέγασης των Υπηρεσιών μας σε ιδιόκτητα κτίρια.

Το κτίριο στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου, στο οποίο στεγαζόταν το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, μετά από επίμονες προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής και μήνες διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, παρελήφθη τον Νοέμβριο του 2011 από τον Δήμο Πατρέων. Το κτίριο είναι κληροδότημα του Καραμανδάνη προς το Δήμο και είχε παραχωρηθεί για τη στέγαση του Μουσείου.


Όταν μεταφέρθηκαν τα εκθέματα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το κτίριο έπαψε να έχει τη χρήση για την οποία είχε παραχωρηθεί και έπρεπε να επιστραφεί στον Δήμο.

Ωστόσο χρειάστηκε να γίνουν πολύ επίμονες προσπάθειες καθώς το αυτονόητο αίτημα του Δήμου για επιστροφή του κληροδοτήματός του προσέκρουε στις επιδιώξεις του Υπουργείου Πολιτισμού για συνέχιση της χρήσης του χώρου από τις υπηρεσίες του.

Τελικά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και το κτίριο επέστρεψε οριστικά στο Δήμο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές χρήσεις όπως όριζε ο κληροδότης.

Από τότε, προχωρήσαμε με ταχείς ρυθμούς στις επισκευές και την συντήρηση του κτιρίου, από τα συνεργεία της αυτεπιστασίας ώστε να γίνει χρηστικό και να φιλοξενήσει τις δομές του Πολιτιστικού Οργανισμού στον οποίο και αποδόθηκε προκειμένου να στεγάσει σε αυτό το κτίριο το Δημοτικό Ωδείο.

Εκτιμάται ότι από αυτή τη μεταφορά ο Δήμος εξοικονομεί περί τα 60.000 ευρώ ετησίως. Σήμερα λοιπόν έχουμε τη χαρά να το παραδίδουμε στο Δημοτικό μας Ωδείο και στους μαθητές του".
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΠΑΟΚ στην εντατική
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΠΑΟΚ στην εντατική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ