2013-01-28 16:00:03
Φωτογραφία για ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚ. ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΚΗ (VIDEO)
Για διαστρέβλωση των λεγομένων του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, με αφορμή την αναφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο όνομα του κατά τη συζήτηση που άνοιξε ο βουλευτής Τάσος Κουράκης για τη φορολόγηση των πιστών.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε σήμερα να εμπλέξει τον υπουργό,  διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του, «όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα οκτώ μήνες πριν γίνει υπουργός».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο κ. Στουρνάρας στις 2 Οκτωβρίου του 2011 στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές», με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ,  προκύπτει ότι  επεσήμαινε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Ειδικότερα ανέφερε: «Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5%  να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».


Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Προηγήθηκε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου στην οποία μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι η «προσωπική πρόταση» (σ.σ. όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) του βουλευτή στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής, καθώς στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον κ. Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, ''αδειάζει'' άλλο ένα στέλεχος του, τον κ. Κουράκη, χαρακτηρίζοντας ''προσωπικές απόψεις'' τα όσα είπε περί θέσπισης ''ειδικού φόρου ΣΥΡΙΖΑ'', αποκλειστικά για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους», σχολίασε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ή να απομακρύνει από τη θέση του τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ή να δηλώσει ευθέως ότι υιοθετεί πλήρως τα λεγόμενα του.

Η Λ. Συγγρού χαρακτηρίζει επίσης «τουλάχιστον υποκριτικό», «αυτοί που μανιωδώς πολέμησαν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων, να ζητούν τώρα μετ’ επιτάσεως, το θρήσκευμα να προσδιορίζεται στη φορολογική δήλωση».  

Στο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας  μεγάλο θεσμικό λάθος να ξαναγυρίζουμε  - μετά την προσπάθεια που έγινε να μη διαχωρίζονται οι πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις- σε πρακτικές καταγραφής και διλήμματα δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ιδίως όταν αυτό συνοδεύεται από φορολογικό κόστος.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ιπποκράτους διαβεβαιώνεται επίσης, ότι ο εφημεριακός κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανησυχία για τη μισθοδοσία του, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εντάξει τη μισθοδοσία του κλήρου στην ενιαία αρχή πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ γνωστοί επίσης είναι οι κανόνες που ισχύουν για την πλήρωση των κενούμενων εφημεριακών θέσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα προσαρμογής.

Κλείνοντας, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι σημασία έχει ο διάλογος Εκκλησίας - Πολιτείας και όχι ο διάλογος με επιμέρους πολιτικές δυνάμεις «που μπορεί να δημιουργήσει την παρεξήγηση είτε προνομιακών σχέσεων,  είτε επίδειξης προσέγγισης για τη δημιουργία φευγαλέων -όπως αποδεικνύεται-  εντυπώσεων».

Τις δηλώσεις Κουράκη καταδίκασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κάνοντας λόγο για αλλόκοτη στάση «που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας».

Οξύτερη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής. «Να πληρώνουν οι Συριζαίοι τον παχυλό βουλευτικό μισθό του Κουράκη και τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που εισπράττει το κόμμα τους», ήταν το αιχμηρό της σχόλιο  για τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ