2013-01-28 15:48:02
Φωτογραφία για Δικάζονται, σήμερα, για τα κομμένα ελαιόδεντρα
Αθώοι κρίθηκαν από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι 54 κάτοικοι των Ποταμιών και του Αβδού που κάθισαν στο "σκαμνί" μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον τους ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κοπή των ελαιόδεντρων στην περιοχή του έργου του φράγματος Αποσελέμη.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικής αξιοπρέπειας ήρθε μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι σε βάρος του εργολάβου επικαλούμενοι το ότι το έργο που είχε αναλάβει περιλάμβανε μόνο την κοπή των ελαιόδεντρων και όχι την ελαιοκομιδή και την εκμετάλλευση του ελαιοκάρπου, αποδίδοντάς του ότι λειτούργησε σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Ο εργολάβος δικαιώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που άνοιξε το δρόμο για να μηνύσει με τη σειρά του εκείνος, τους κατοίκους.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο εργολάβος εμφανίστηκε συγκαταβατικός, αναφέροντας ότι δεν υπήρχε δόλος εκ μέρους των κατοίκων. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους υπογράμμισαν ότι αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον, με βάση όσα είχαν πληροφορηθεί για τη δημοπράτηση.


Τελικά οι 54 αθωώθηκαν από το δικαστήριο, ενώ παρών ήταν και ο νυν δήμαρχος Χερσονήσου Ζ.Δοξαστάκης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι "οι παλινωδίες του ελληνικού κράτους, δυστυχώς, έχουν τέτοια αποτελέσματα. Οι κάτοικοι δεν είχαν κανένα άλλο σκοπό, πέραν του να αποσοβήσουν το έργο, που θεωρούσαν ότι θα έκανε κακό στην περιοχή τους. Άλλωστε και ο μηνυτής υποστήριξε ότι δεν υπήρχε δόλος". Ο κ.Δοξαστάκης εκτίμησε ότι η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου ήταν σκόπιμη και άνοιξε το δρόμο για την "αντιμήνυση".

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο τότε δήμαρχος Χερσονήσου κ. Δανέλλης για τον οποίο ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία του, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι ελληνικές δικαστικές αρχές το ζήτησαν προκειμένου να δικασθεί. Ο κ.Δανέλλης δε δικάστηκε σήμερα, αλλά θα δικαστεί σε μελλοντικό χρόνο από το Εφετείο, λόγω της ιδιότητάς του.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ