2013-01-28 15:01:27
Φωτογραφία για Αγωνία για τον 30χρονο ορειβάτη από τα Ιωάννινα που αναζητούν τα σωστικά συνεργεία σε χαράδρα 400 μέτρων
Μάχη με τα χιόνια και την πυκνή ομίχλη δίνουν από το πρωί στην κορυφή Λάπατο κοντά στο Πάπιγκο τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν τον... 30χρονο Πολιτικό Μηχανικό Σταύρο Λισγάρα από τον Κατσικά Ιωαννίνων, ο οποίος κατακρημνίστηκε σε βάθος 400 μέτρων, όταν κομμάτι εδάφους υποχώρησε, κατά τη διάρκεια ορειβασίας των τριών φίλων στην περιοχή.

Η εκδρομή των τριών φίλων έγινε εφιάλτης, όταν ο 30χρονος άρχισε να κατρακυλάει σε δύσβατη περιοχή. Ήταν 8.30 το πρωί όταν τα άλλα 2 μέλη της ομάδας ειδοποίησαν πρώτα το ΕΚΑΒ και αμέσως σήμανε συναγερμός στις σωστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του firmani.gr, εκτός από το ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ με 6 άτομα πλήρωμα, στο σημείο βρίσκονται 10 άνδρες της ΕΜΑΚ για τις επίγειες έρευνες που απαιτούν εξειδίκευση και καλό συντονισμό, υπό τον αξιωματικό υπηρεσίας της Πυροσβεστικής.

Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και της δύσβατης περιοχής του συμβάντος και όπως δήλωσε στο firmani.gr ο Υποδιοικητής της 5ης ΕΜΑΚ Βασίλης Οικονόμου, στόχος των σωστικών συνεργείων είναι ο εντοπισμός του ορειβάτη πριν νυχτώσει.

Τα σωστικά συνεργεία πάντως έκαναν ανεφοδιασμούς και για διανυκτέρευση και σε κάθε περίπτωση όσο περνάει η ώρα δυσκολεύουν τα πράγματα για τον εντοπισμό του 30χρονου.
firmani.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ