2013-01-28 14:39:03
Φωτογραφία για Η αναλγησία και η ανευθυνότητα της εξουσίας πυροδοτεί φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας
του Παναγιώτη Τσολάκη

Η φράση αυτή δεν είναι κάποιου αντιμνημονιακού καταστροφέα της χώρας, γιατί χωρίς μνημόνιο (ισχυρίζονται οι «ναι σε όλα») θα γυρίσει η χώρα στην δραχμή, θα πεινάσει, θα πέσουν κομήτες στην Ελλάδα, θα επέλθουν λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί, θα πνιγούν τα νησιά από τα τσουνάμι και η κοινωνία θα υποστεί τις 7 πληγές του Φαραώ! Είναι φράση του πρωθυπουργού της χώρας! Ομιλία του Σαμαρά στην Κ.Ο της Ν. Δ. στις 3/2/2011

«Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια...

Από την άλλη πλευρά όμως, οφείλουμε να πούμε πως όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.»

«Όταν διαρρηγνύεται το Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το λαό, τότε καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμους και διαχέεται κάθε είδους αντικοινωνική προδιάθεση. Όταν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξάνονται πολύ πιο πέρα από τα όρια ανοχής, εκεί οδηγούμαστε.»


Σε πολλά blogs είχε αναρτηθεί αυτή η ομιλία και σε πολλά υπήρχε το ερώτημα:

«Ο Α. Σαμαράς καλεί τον λαό σε ανυπακοή και αυτοδικία;».

Δεν είναι βέβαια το μοναδικό παράδειγμα που αποδεικνύει την σκοπιμότητα και το δόλο ανθρώπων που σχεδιάζουν, με μόνο στόχο, την αναρρίχηση τους στην εξουσία. Κυκλοφορεί στο YouTube το βίντεο με φωτογραφία τα κλαμένα μάτια του Παπανδρέου από τα δακρυγόνα στις απεργίες και τον Καστανίδη στα κάγκελα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Ύστερα, όλοι αυτοί, οφείλουν να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια, σε εκείνους που τους οδήγησαν στην εξουσία. Φουσκώνουν το έλλειμμα της χώρας για να μπει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης! Άνοιξε ήδη ο δρόμος για την δικαιοσύνη! Το γεγονός βέβαια αυτό το είχε καταγγείλει τότε ο σημερινός πρωθυπουργός που είχε προαναγγείλει και εξεταστική, αλλά τώρα ποιεί την νύσσα γιατί έτσι επιτάσσουν οι υπάλληλοι της τρόικα γιατί αν αποδειχθεί ότι έπαιξε και αυτή παιχνίδι, όπως παίχτηκε με το Δ.Ν.Τ και σήμερα ομολογεί την αποτυχία του, τότε…..!

Βγαίνει σεργιάνι στον κόσμο τώρα ο πρωθυπουργός για να φέρει επενδύσεις, την ώρα που με την πολιτική τους, χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κλείνουν κατά χιλιάδες και σοβαρές μεγάλες επιχειρήσεις εγκατέλειψαν και εγκαταλείπουν την χώρα! Προφανώς επιδιώκει να φέρει ειδικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού!

Μιας και η αναφορά για επενδύσεις, εδώ και μερικά χρόνια επιχειρηματίας στην πατρίδα μου (Κοζάνη) κλινικάρχης, θέλησε να κάνει μια επένδυση, Κέντρο Αποκατάστασης. Μια επένδυση 7 εκατομμυρίων, που αφενός θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας, αλλά το σημαντικότερο θα ήταν ότι όλη η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σε ζητήματα αποκατάστασης, δεν θα χρειάζονταν να «ξενιτεύεται» ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα και χρόνο, βρισκόμενη διαρκώς στους δρόμους.

Η επένδυση δεν προχώρησε και δεν προχωράει, και μάλιστα σε μια τέτοια εποχή κρίσης που τέτοιες επενδύσεις είναι όνειρο για μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, γιατί υπάρχει ένα κάποιο πρόβλημα ανταλλαγής οικοπέδων του Δήμου Κοζάνης με τον επιχειρηματία. Προφάσεις εν αμαρτίες! Όποια προβλήματα κι αν υπήρχαν, ο Δήμος με δική του μάλιστα πρωτοβουλία, θα έπρεπε να είχαν ήδη υπερκεραστεί γιατί μια τέτοια επένδυση θα ήταν μεγάλη ανάσα για την περιοχή.

Όλα αυτά τα λεφτά θα έπεφταν στην περιοχή, θα εργάζονταν άνθρωποι, θα αγοράζονταν υλικά, θα δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας και κυρίως ένα τέτοιο Κέντρο Αποκατάστασης, θα έδινε λύση ή και μεγάλες ανάσες σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα και ταλαιπωρούνται σε μακρινές αποστάσεις, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος που πολλές φορές είναι δυσβάσταχτο και άλλες ανυπέρβλητο. Λόγοι ανθρωπιστικοί πρωτίστως και δευτερευόντως οικονομικοί, επιβάλλουν ως χρέος το Δήμο να αναθεωρήσει την θέση του και να βρει λύσεις για να προχωρήσει αυτή η επένδυση.

Η αναλγησία και η ανευθυνότητα της εξουσίας δεν δημιουργεί μόνο ανυπακοή και παραβατικότητα στην κοινωνία, αλλά δυστυχώς ταλαιπωρεί και υποβαθμίζει όχι μόνο την ποιότητα ζωής, αλλά ακόμα και τις στοιχειώδης παροχές.

Οι επαρχιακοί δρόμοι του δήμου, αλλά και κεντρικοί δρόμοι της ίδιας της πόλης είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά αυτό δεν συγκινεί κανέναν αρμόδιο. Η ΔΕΗ μικραίνει και φθείρεται στην περιοχή και αυτό θα οδηγήσει σε οικονομική δυσπραγία όλη την κοινωνία αλλά μην ταράξουμε με διαμαρτυρίες το πολιτικό κλίμα! ( δυστυχώς κάποιοι αιρετοί, δεν χρειάζονται δελτίο επίταξης για να συμμορφωθούν με το δόγμα «Νόμος και τάξη»)!

Η αγορά σταθμών παραγωγής και ορυχείων θα δημιουργήσει νέους τσιφλικάδες στην περιοχή ( μετά τον Αλή Πασά) μιας και η γη που αναγκαστικά έδωσε η κοινωνία με το νόμο περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για το κοινό όφελος, θα περάσει στην ιδιοκτησία τους, αλλά ούτε αυτό συγκινεί κανέναν, όπως δεν συγκινούσε κανέναν όταν δεν επέτρεψαν κάποιοι τον αγωγό φυσικού αερίου να έρθει και στην δυτική Μακεδονία!

Μεγάλη επένδυση για τους κυβερνώντες και δυστυχώς για κάποιους δημάρχους, θεωρούνται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ψυχών, όπως πετυχημένα το περιγράφει σε σχόλιο του το Kozan.gr. Εκτός κι αν κάποια νοσηρά μυαλά φαντάζονται πως το στρατόπεδο Μαυδροδεντρίου, ως κέντρο μεταναστών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φτηνό εργατικό δυναμικό, σε παραπλήσιο ΑΗΣ! Άλλωστε για κάποιους, όπως αναφέρει και ο ποιητής, οι βάρβαρες επιλογές είναι μια κάποια λύση!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ