2013-01-28 13:47:02
Φωτογραφία για Θεολόγος διευθύντρια της Αναπτυξιακής Δυτ. Ελλάδος στον Πύργο
Απίστευτο και όμως αληθινό! Πρόσφατα στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που έχει έδρα τον Πύργο τοποθετήθηκε διευθύντρια μία Θεολόγος Πως έγινε η επιλογή και με ποια κριτήρια…οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν σε αυτό είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι που έκριναν πως ένας άνθρωπος με γνώσεις θεολογικές είναι σε θέση να διοικήσει μία καθαρά τεχνοκρατική εταιρεία.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε αιτία μεγάλης φραστικής διαμάχης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μεταξύ των εκπροσώπων της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Δ.Σ και αυτών της πλειοψηφίας.

Εκφράστηκε προβληματισμός από την πλευρά της αντιπολίτευσης επειδή και στην Αχαΐα λίγο πριν η ανάλογη εταιρεία πάει για εκκαθάριση προσελήφθησαν οχτώ άτομα χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ με τον βαθμό του Διευθυντή με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Και αυτό έγινε λόγω του ότι εκμεταλλεύτηκαν το παραθυράκι του νόμου που λέει ότι όταν οι προσληφθέντες έχουν υψηλά προσόντα, πτυχίο ΑΕΙ και άλλα μπορούν να προσληφθούν απ’ ευθείας με τον βαθμό αυτό. Σε μια εταιρεία που πάει για κλείσιμο υπάρχουν οχτώ διευθυντές χωρίς υπαλλήλους.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Αναπτυξιακής στον Πύργο τέθηκε και μία ακόμα πρόσληψη γεωπόνου στην εταιρεία γεγονός για το οποίο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Οι ενέργειες αυτές έχουν ήδη προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα αφού πρόκειται, όπως λέει η αντιπολίτευση, καθαρά για «βόλεμα» των δικών τους ανθρώπων σε εταιρείες που δεν είχαν ανάγκη προσωπικό αλλά περικοπών.

Μάλιστα για την τοποθέτηση της διεθύντριας στην Εταιρεία που έχει έδρα τον Πύργο είναι γνωστό ότι αποτελούσε μακροχρόνιο συνεργάτη του πολιτικού προϊσταμένου της Εταιρείας.

Το θέμα θα αποτελέσει σήμερα ζήτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που αναμένεται να αποτελέσει αιτία διαμάχης και αντιπαράθεσης μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας
ileiapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ