2013-01-28 10:35:45
Φωτογραφία για Νέες μάχες στο Διάστημα,
Οι ήρωες του «Star Wars» επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη το 2015, με μια ολοκαίνουργια ταινία. Για πρώτη φορά ο Τζορτζ Λούκας δεν θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς

«STAR WARS» ΞΑΝΑ ΤΟ 2015,

«Ιδανική λύση» για τον Τζορτζ Λούκας που έχει πλέον παραδώσει το κινηματογραφικό του δημιούργημα σε άλλους, ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς είναι ο σκηνοθέτης που αναλαμβάνει την επόμενη ταινία του «Πολέμου των άστρων», με την πρεμιέρα της να ορίζεται για το 2015.

«Η κληρονομιά δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερα χέρια», δήλωσε περήφανα ο «πατέρας» του φραντσάιζ μόλις το νέο επιβεβαιώθηκε επισήμως την περασμένη Παρασκευή, βάζοντας επιτέλους μία τελεία στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό.

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την πώληση της Lucasfilms στην Disney στο παχυλό ποσό των 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διάστημα στο οποίο ακούστηκαν πάμπολλα ονόματα υποψήφια για να αναλάβουν τη συνέχιση της σειράς, την οποία η εταιρεία του Γουόλτ Ντίσνεϊ δεσμεύτηκε να συνεχίσει με ακόμη τρία φιλμ. Ανάμεσα στους υποψήφιους συνεχιστές του δημοφιλέστατου φραντσάιζ επιστημονικής φαντασίας και ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς αρνιόταν πεισματικά τη συμμετοχή του. Κι, όμως, διέψευσε τον εαυτό του.


«Είμαι περισσότερο ευγνώμων στον Τζορτζ Λούκας τώρα παρά όταν ήμουν παιδί», τόνισε, έχοντας σφραγίσει τη συμφωνία.

Ταλαντούχος κινηματογραφιστής, ο Εϊμπραμς υπήρξε συν-δημιουργός του επιτυχημένου τηλεοπτικού «Lost», σκηνοθέτησε την περιπέτεια «Επικίνδυνη αποστολή 3» με τον Τομ Κρουζ και έδωσε ξανά πνοή στο πεθαμένο φραντσάιζ του «Star Trek» με ένα ολοκαίνουργιο, εξαιρετικά καλοφτιαγμένο φιλμ το 2009 (τον Μάιο περιμένουμε να δούμε και το σίκουελ με τίτλο «Star Trek into darkness»).

Γνώστης του είδους της επιστημονικής φαντασίας, μοιάζει να είναι όντως η καλύτερη λύση για τα επόμενα κεφάλαια του «Πολέμου των άστρων», πόσω μάλλον όταν σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει: «Στην παιδική μου ηλικία, το ?Star Wars? ήταν περισσότερο το ?θέμα μου'' παρά το ?Star Trek?».

Οσο για τον Τζορτζ Λούκας, αυτός πάντοτε οραματιζόταν το διαγαλαξιακό του έπος σαν μία σειρά με 9 ταινίες.

Καιρός, λοιπόν, το όραμά του να γίνει πραγματικότητα με έναν ικανό σκηνοθέτη στο τιμόνι και έναν σεναριογράφο βραβευμένο με Οσκαρ -τον Μάικλ Αρντ του καρτούν «Toy story 3» και της κομεντί «Little Miss Sunshine»- να γράφει το σενάριο.

Ο ίδιος παραμένει κοντά στη δημιουργία τους ως σύμβουλος, ενώ αποκάλυψε πως έχει γράψει τρία προσχέδια ιστοριών για τις ταινίες 7, 8 και 9, τις οποίες είναι έτοιμος να παραδώσει στην παραγωγό τους, Καθλίν Κένεντι, πρώην πρόεδρο της Lucasfilm.

Για το επικείμενο έβδομο επεισόδιο της σειράς, ο Χάρισον Φορντ, πρωταγωνιστής της αρχικής τριλογίας, έχει δηλώσει πρόθυμος να επιστρέψει.

ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΙΛΟΓΙΕΣ

Η αρχική τριλογία του Τζορτζ Λούκας αποτελείται από τα κεφάλαια: «Ο πόλεμος των άστρων» (1977), «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθενται» (1980) και «Η επιστροφή των Τζεντάι» (1983), όλα με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Κάρι Φίσερ. Οι ταινίες εξιστορούν τις περιπέτειες και τις τύχες του νεαρού ήρωα Σκαϊγουόκερ, του αγέρωχου πιλότου Σόλο και της μαχητικής Λέια καθώς πολεμούν κατά του καθεστώτος της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Ο Λούκας δημιούργησε και τρία κεφάλαια-προοίμια της αρχικής τριλογίας: την «Αόρατη απειλή» (1999), με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Λίαμ Νίσον, Νάταλι Πόρτμαν και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, την «Επίθεση των κλώνων» (2002), με τον Χέιντεν Κρίστενσεν στον ρόλο του Ανακιν Σκαϊγουόκερ - Νταρθ Βέιντερ και την «Εκδίκηση των Σιθ» (2005), με τους Κρίστενσεν, Πόρτμαν και ΜακΓκρέγκορ.

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Εχουν περάσει σχεδόν οχτώ χρόνια από τότε που η τελευταία ταινία του «Πολέμου των άστρων», με τίτλο «Star Wars - Επεισόδιο ΙΙΙ: Η εκδίκηση των Σιθ», προβλήθηκε στους κινηματογράφους.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ

Αναδημοσιευσα Απο Eθνος
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ