2013-01-28 10:18:43
Φωτογραφία για Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις πλησιάζει το τρίτο Οσκαρ,
Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις και ο σκηνοθέτης του στον «Λίνκολν, Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ζουμπουλάκης Γιάννης

Η Ενωση Ηθοποιών βράβευσε τον ιρλανδό ηθοποιό για τον Λίνκολν,

Ακόμα ένα βήμα κοντά στο τρίτο Οσκαρ του (μετά το «Αριστερό μου πόδι» και το «Θα χυθεί αίμα») βρέθηκε από χτες Κυριακή ο ιρλανδός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λούις. Η Ενωση Ηθοποιών τον βράβευσε και αυτή για την δουλειά  του στην ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Τα βραβεία της συγκεκριμένης ένωσης θεωρούνται καθοριστικά για τα Οσκαρ που αφορούν ερμηνείες διότι οι ηθοποιοί απαρτίζουν  ένα μεγάλο μέρος των μελών της Ακαδημίας Αμερικανικού Κινηματογράφου που ψηφίζουν για τα Οσκαρ.

 Επίσης, ο Ντέι Λούις ήδη μετρά πολλά βραβεία για τον «Λίνκολν»: ανάμεσά τους η Χρυσή Σφαίρα ανδρικής ερμηνείας σε δραματική ταινία και τα βραβεία της ένωσης κριτικών Νέας Υόρκης, Σικάγο και Βοστόνης. Με άλλα λόγια αν δεν πάρει το Οσκαρ Α’ ρόλου για τον «Λίνκολν» θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη.


 Στις γυναίκες, πάντα σε ότι αφορά το Οσκαρ, οι προβλέψεις είναι λίγο πιο δύσκολες γιατί τα διάφορα προ των Οσκαρ βραβεία που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί. Η Ενωση Ηθοποιών επέλεξε την Τζένιφερ Λόρενς ως καλύτερη ηθοποιό της χρονιάς για τον «Οδηγό αισιοδοξίας». Η Λόρενς είχε κερδίσει την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ αλλά στα ίδια βραβεία η Τζέσικα Τσαστέιν είχε βραβευτεί ως  καλύτερη ηθοποιός σε δραματική ταινία για το «Zero Dark Thirty».  Επίσης, ενώ στα Οσκαρ βρίσκουμε υποψήφια την Εμανουέλ Ριβά της «Αγάπης» του Μίχαελ Χάνεκε, η βετεράνος   ηθοποιός δεν είχε υποψηφιότητα στα βραβεία της Ενωσης Ηθοποιών.

 Μεγάλη μάχη προβλέπεται επίσης να διεξαχθεί για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας ανάμεσα στην «Επιχείρηση Argo» του Μπεν Αφλεκ την οποία η Ενωση Ηθοποιών επέλεξε ως καλύτερη ταινία του 2012 και τον «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που κυριαρχεί σε υποψηφιότητες διεκδικώντας 12 Οσκαρ.

 Στους Β’ ρόλους, ο Τόμι Λι Τζόουνς η Αν Χάθαγουεϊ  κρίθηκαν καλύτεροι ηθοποιοί του 2012 από τους συναδέλφους τους για τις ταινίες «Λίνκολν» και «Οι άθλιοι» αντιστοίχως. Η Χάθαγουεϊ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στα Οσκαρ Β’ ρόλου.

Αναδημοσιευσα Απο Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ