2013-01-28 09:36:48
Φωτογραφία για Στο Κατάρ με συνοδεία από Έλληνες επιχειρηματίες ο Σαμαράς.Ψάχνει για αραβικές επενδύσεις
Ο πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο για το Κατάρ. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο που θα μεταβεί στην Ντόχα θα μετέχουν και οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης και Π. Παναγιωτόπουλος.

Με την προσδοκία ότι θα καταφέρει να προχωρήσει αποφασιστικά την πρώτη -μετά από πολλά χρονιά -μεγάλη επένδυση στη χώρα, αναχωρεί αύριο για το Κατάρ ο πρωθυπουργός, επικεφαλής ομάδας επιφανών επιχειρηματιών.

Ο κ. Σαμάρας εκτιμά ότι η εκταμίευση της δόσης μαμούθ και τα θετικά σχόλια που συγκεντρώνει η κυβέρνησή του από το σύνολο σχεδόν των Ευρωπαίων ηγετών, είναι ικανά στοιχεία, έτσι ώστε να υπάρξει έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μια ασφαλή χώρα για επενδύσεις.

Εκτιμά δε ότι η περίοδος των συζητήσεων και των αναλύσεων γύρω από πιθανές επενδύσεις έχει παρέλθει και πως τώρα είναι η στιγμή να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις από ξένα κράτη ή από μεγάλους επιχειρηματίες του εξωτερικού.

Ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του στην Ντόχα ότι το κλίμα στη χώρα μας έχει αλλάξει, ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει στο ακέραιο την πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία. Θα δεσμευθεί παράλληλα ότι ο ίδιος θα παρεμβαίνει έτσι ώστε να επιλύει οποιοδήποτε γραφειοκρατικό ζήτημα προκύψει στην πορεία υλοποίησης της όποιας επένδυσης αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προωθήσει επίσης την ιδέα σχηματισμού ενός κοινού επιμελητηρίου, στο οποίο θα μετάσχουν επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι εμπορικοί - επιχειρηματικοί δεσμοί.

Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύσουν στο ταξίδι του αυτό Ελληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες, μεταξύ των οποίων θα είναι ο επικεφαλής των διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της Lavipharm, κ. Θ. Λαβίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Α. Τουρκολιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Νανόπουλος, εκπρόσωποι της ALPHA BANK και της «Πειραιώς», ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κ. Δ. Καλλιτσάντζης, ο εφοπλιστής κ. Βαγγ. Μαρινάκης, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γ. Περιστέρης και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Ιατρικού Αθηνών» κ. Βασ. Αποστολόπουλος.

Επίσης, στο κυβερνητικό κλιμάκιο που θα μεταβεί στην Ντόχα θα μετέχουν οι υπουργοί κ. Κ. Χατζηδάκης και Π. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου και στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, κ. Χρ. Λαζαρίδης.

Μόσχα και Πεκίνο

Επόμενος σταθμός των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού, που έχουν ως βασικό στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, θα είναι η Μόσχα, όπου αναμένεται να μεταβεί εντός του Φλεβάρη και στη συνέχεια το Πεκίνο.

Τέλος, στα μέσα Μάρτη, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα. Στόχος όλων αυτών των ταξιδιών του πρωθυπουργού δεν είναι άλλος από την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, τα στοιχεία των οποίων είναι αυτή την ώρα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Επίσκεψη- μήνυμα

Στήριξη από Ολάντ στην αναπτυξιακή προσπάθεια

Το θέμα των επενδύσεων αλλά και της στήριξης της Ευρώπης στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, θα είναι το βασικό θέμα των συνομιλιών που θα έχει στις 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ.

Κονδύλια

Ο κ. Σαμαράς θα θέσει ζητήματα που αφορούν την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ) καθώς επίσης και την ενεργότερη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Το ραντεβού των δύο ηγετών είχε ουσιαστικά «κλειδώσει» από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Παρίσι ο κ. Σαμαράς το περασμένο φθινόπωρο. Δεν είναι τυχαίο δε ότι μετά τη συνάντηση που είχαν τότε στα Ηλύσια Πεδία ο πρόεδρος της Γαλλίας στήριξε τις ελληνικές θέσεις για την ταχύτερη εκταμίευση της δόσης-μαμούθ τον Δεκέμβριο.
ΕΘΝΟΣ
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ