2013-01-27 21:54:22
Φωτογραφία για Αφιερωμένο από τον Πάμπλο!
Με γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας στο 86' ο Ολυμπιακός απέδρασε από τον βούρκο της Κομοτηνής νικώντας 1-0 τον Πανθρακικό και ξέφυγε 14 πόντους από τον δεύτερο Αστέρα Τριπολης και 16 πόντους από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Χαρακτήρα πρωταθλητή έδειξε ο Θρύλος, ο οποίος δεν λύγισε ούτε στο βούρκο της Κομοτηνής επικρατώντας με 1-0 του Πανθρακικού και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηησ του 40ού τίτλου της ιστορίας του!

Οι νταμπλούχοι έφτασαν στην «χρυσή» από κάθε άποψη νίκη χάρη στο παρθενικό γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας με την ερυθρόλευκη φανέλα Επειτα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας, ο προωθημένος Κοντρέρας με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου, λυτρώνοντας τον Θρύλο μέσα σε ξέφρεους πανηγυρισμούς από 3.000 οπαδούς του Θρύλου!

Παράλληλα, είδαν την διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ να ανοίγειστυς 16 πόντους μετά την εντός έδρας ήττα του Δικεφάλου από τη Ξάνθη με 1-0 και να παραμ'ενει στους 14 από τον Αστέρα Τρίπολης, που σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση μετά το διπλό επί του Πλατανιά.


Σχήμα με ενισχυμένο κέντρο αποφάσισε να παρατάξει ο Αντώνης Νικοπολίδης κόντρα στον Πανθρακικό. Ο 42χρονος τεχνικός των πρωταθλητών στο δεύτερο παιχνίδι του ως χεντ κόουτς των ερυθρόλευκων παρατάσσει ένα σαφώς πιο σφικτό σχήμα συγκριτικά με αυτό που εμπιστεύθηκε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνθέτουν οι Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας.

Οι Μανιάτης και Μοντέστο ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Μασάντο σε πιο δημιουργικό ρόλο. Οι Αμπντούν και Γκρέκο ξεκινούσαν από τις δύο πτέρυγες και στην γραμμή κρούσης βρέθηκε ξανά ο Ράφικ Τζιμπούρ.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Πανθρακικού Μανώλης Δερμιτζάκης παρεταξε την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και με εμφανή διάθεση να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τον Βαϊρουά να βρίσκεται πίσω από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος είχε φανερό πρόβλημα στην δημιουργία του παιχνιδιού, αφού η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν κίνδυοι για την εστία του Κουτσόπουλου.,

Ο Πανθρακικός ήταν αυτός που είχ ετην πιο σημαντική φάση στο συγκεκριμένο διάστημ,α με τον Μουνάφο να σημαδεύει ην συμβολή των δοκών του Μέγιερι στο 23'.

Στο 56' όμως ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση στέλνοντας την μπάλα όμως αρκετά άουτ. Τα λεπτά κυλούσαν ο Πανθρακικός συνέχιζε να έχει πιο καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία συγκριτικά με τον Ολυμπιακό και να κυνηγά το τέρμα σε αντεπιθέσεις και όχι μόνο.

Στο 59' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Πανθρακικό. Ωραία μπαλιά από τον Μουνάφο, ο Παπαδόπουλος πέρασε τον Μανωλά με ωραία ντρίμπλα, αλλά πρόλαβε ο Μέγιερι. Στο 70' ο Μήτρογλου έκανε ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Λύτρωση στο 86'

Ο Αντώνης Νικοπολιδης βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται να μεταφέρει το παιχνίδι στα αντίπαλα καρέ ρίσκαρε κι έριξε στην μάχη τους Μήτρογλου, Φέισα και Φετφατζίδη. Η πίεση του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά αυξήθηκε κι επισφραγίστηκε χάρη στο γκολ του Κοντρέρας, που το αφιέρωσε στο νεογέννητο παιδί του!

Ο ΗΡΩΑΣ; Θέλει κι ερώτημα; Ο Πάμπλο Κοντρέρας1 Ο Χιλιανός διεθνήςη στόπερ συνδύασε το παρθενικό του γκολ με μία πολύ σημαντική εκτός έδρα ςνίκη για τους πρωταθλητές που συνεχίζουν απτόητοι την αήττητη και ξέφρενη κούρσα τους προς την κατάκτηησ του 40ού τίτλου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά (81’ Κοντογουλίδης), Τζάνης (89' Καθάριος), Μουνάφο, Μίνγκας, Γωνιάδης, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρερας, Χολέμπας Μανιάτης, Μοντέστο (76' Φέισα), Μασάντο, Γκρέκο (57' Μήτρογλου), Αμπντούν (83' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ
 
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ