2013-01-27 17:37:06
Φωτογραφία για Παράνομη η απεργία σε τρόλει, λεωφορεία - Αποφασίζουν για τη στάση τους οι εργαζόμενοι
-ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ 

- ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. 

Σε νέα συνεδρίαση προχωρούν σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι σε τρόλει και λεωφορεία, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κρίνει παράνομη την απεργία που είχε εξαγγελθεί στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία μέχρι και την Τρίτη. Από την πλευρά της η διοίκηση της εταιρίας καλεί τους εργάζομένους να επιστρέψουν στις θέσεις τους επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να επαναληφθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

 H συζήτηση της αγωγής διεξήχθη, χωρίς την παρουσία της πλευράς των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε προς τα σωματεία, αργά τη νύχτα.Το Σάββατο, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί.


Υστερα από τη χθεσινή τους μαραθώνια συνεδρίαση, αποφάσισαν να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους την ερχόμενη εβδομάδα, σε χωριστές γενικές συνελεύσεις ανά φορέα, εμμένοντας στο αίτημά τους για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και άρση της επίταξης. Έτσι, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ), ενώ τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, έως την Τρίτη δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Ένταση στη σύσκεψη Η συνεδρίαση του Σαββάτου διεξήχθη σε κλίμα έντασης, καθώς πολλοί επέρριψαν ευθύνες σε συνδικαλιστές του μετρό για τους χειρισμούς τους στο θέμα. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ Απ. Ραυτόπουλος «πρέπει άμεσα, σήμερα να ξεκινήσει ένας πραγματικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η τυφλή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά». ΚΚΕ: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη Την απόφαση του Πρωτοδικείου σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές της κυβέρνησης. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει δίπλα τους να σταθούν αποφασιστικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ