2013-01-27 10:17:31
Φωτογραφία για Αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης προς Αλβανία: Εδραιώστε την Δημοκρατία και διασφαλίστε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης!
Με αυστηρό ψήφισμα του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την Αλβανία την εδραίωση της Δημοκρατίας και την διασφάλιση της ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα Αυστηρό ψήφισμα κατά της Αλβανίας εξέδωσε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο και κοινοποίησε στην Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό κ. Σαλί Μπερίσα πιο απτά αποτελέσματα για την εδραίωση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Τονίζεται μάλιστα με έμφαση ότι «η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου είναι οι καλύτεροι φύλακες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών». 

Παράλληλα, καλεί την Αλβανία να ανακαλέσει τη διμερή συμφωνία ασυλίας με τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι αυτή δεν είναι σύμφωνη προς την ευρωπαϊκή πολιτική για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «και υποσκάπτει την εγκυρότητα του Καταστατικού της Ρώμης», ενώ συνιστά στην Κυβέρνηση να στηρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να συνεργάζεται άμεσα και πλήρως με αυτό. Τα βασικά σημεία Διαβάστε περισσότερα στην Aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η «δίαιτα» των... e-mail!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η «δίαιτα» των... e-mail!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ