2013-01-27 09:32:55
Φωτογραφία για Να διατηρήσει την 2η θέση
Τρεις μέρες μετά την εύκολη νίκη-πρόκριση επί της Καλλιθέας, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Τούμπα όπου στις 17:15 υποδέχεται την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς και να διατηρηθεί στην 2η θέση της βαθμολογίας αφού τόσο ο Αστέρας όσο και ο Ατρόμητος παραμονεύουν.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόητο και την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ που του στοίχισαν το "ψαλίδισμα" της διαφοράς των επτά βαθμών που είχε από τον 3ο της βαθμολογίας ενώ θυμίζουμε ότι για την βαθμολογία των πλέι οφ σημαντικό ρόλο παίζει και η διαφορά από τον 5ο που αυτή τη στιγμή είναι ο Λεβαδειακός και χθες έχασε με 2-1 από τον Πανιώνιο.

Μια θέση ανοικτή

Ο Δώνης πήρε στην αποστολή του Σίλντεφελντ και μένει να φανεί αν θα του εμπιστευτεί θέση βασικού που είναι και το πιο πιθανό. Ο Κροάτης συμπλήρωσε δέκα μέρες περίπου προπονήσεων με την ομάδα και ο Δώνης έκρινε πώς είναι έτοιμος να αγωνιστεί
. Έτσι διεκδικεί τη θέση από τον Ιντζίδη. Όλες οι άλλες θέσεις είναι γνωστές. Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, Λίνο και Κωνσταντινίδης στα άκρα, ο Κατσικάς στο κέντρο της άμυνας, με τους Κάτσε, Λάζαρ και Κατσουράνη στο κέντρο. Ο Λόρενς με τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη θα συμπληρώσουν την αρχική ενδεκάδα. Εκτός αποστολής είναι οι Χακόμπο, Κουμαλό, Ετό, Πέλκας, Κίτσιου και Γεωργιάδης όπως και ο Γιάννου.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς τον Ντάνι αλλά για πρώτη φορά στην αποστολή είναι ο Σολτάνι.  Δύο νίκες (Πανιώνιος 4-0, ΟΦΗ 3-0), δύο ισοπαλίες (Αρης 0-0, Κέρκυρα 0-0) και δύο ήττες (ΑΕΚ 1-0, Βέροια 2-1) είναι ο απολογισμός για την ομάδα της Θράκης στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Συντριπτική υπέρ του ΠΑΟΚ είναι η προϊστορία των αναμετρήσεων του με την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας, αφού σε 24 αγώνες μετράει  18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τέρματα 40 υπέρ και 12 κατά. Μεγαλύτερή  νίκη το 5-0 στις 12/12/1999 σ’ ένα ματς το οποίο έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί 4-0 στο ημίχρονο με τα γκολ των Φρούσου, Σάμπρι (2), Φρατζέσκου, ενώ στο β’ μέρος ο Νίκος Φρούσος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Α1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Α1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ