2013-01-26 14:31:07
Φωτογραφία για Colororama
Το αναζωογονητικό φως, το έντονο χρώμα και η άνετη καθημερινότητα είναι οι προτεραιότητες του βραβευμένου αρχιτέκτονα Andy Martin στην κατοικία Chevron στο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο ο αρχιτέκτονας Andy Martin και το γραφείο του ΑΜΑ μετέτρεψαν ένα εδουαρδιανό σπίτι σε πολυτελή μονοκατοικία. Γνώριμός μας από το βραβευμένο εστιατόριο Chan στην Θεσσαλονίκη, ο αρχιτέκτονας σχεδίασε ένα οικογενειακό σπίτι που εκτείνεται σε τρεις ορόφους και διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες. Το σπίτι που βρίσκεται σε καλό προάστιο του δυτικού Λονδίνου ήταν μια κλασική αγγλική κατοικία με δαιδαλώδη αρχιτεκτονικά δεδομένα που καθιστούν δύκολη τη συγκατοίκηση. Στην πράξη, ο Andy Martin επιστράτευσε την κλιμάκωση των χώρων, νεότερες προσθήκες που μεγαλώνουν το σπίτι και αυξάνουν την προοπτική του κι αφαίρεσε τοίχους. Όλα με ευαισθησία απέναντι στην υπάρχουσα εδουαρδιανή αρχιτεκτονική. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν την άφοβη χρήση χρώματος, πράγμα που το αρχιτεκτονικό γραφείο εφήρμοσε στα συμπληρωματικά δομικά στοιχεία, αλλά όχι στους τοίχους και τις οροφές
. Αυτά διατηρήθηκαν λευκά με σκοπό να διαφυλάξουν την ανάλαφρη ατμόσφαιρα και την προοπτική. Είναι ακριβώς αυτά τα χρώματα που διαχωρίζουν τις χρήσεις στον ενιαίο χώρο του ισογείου. Στους οφόφους φιλοξενούνται οι κρεβατοκάμαρες που συναντιούνται με τα μπάνια. Η κουζίνα κι ένα μέρος του καθιστικού επεκτάθηκαν στο πίσω μέρος του σπιτιού . Έτσι οι συγκεκριμένοι χώροι αντικρίζουν τον νότο και επωφελούνται από περισσότερο φυσικό φως. 

     

 

http://www.deconow.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ